14 Mart 2012 Çarşamba

Nohut Yemeği



Malzemeler:
  • Yarım kg nohut
  • 250gr kuşbaşı dana eti
  • 1 kaşık salça
  • 1 domates rendesi
  • 1 adet kuru soğan 
  • tuz, biber
Yapılışı:
  • Nohutları bir gece önceden biraz tuz ilave ederek  su içinde bekletin.
  • Ertesi gün nohutların suyunu süzüp iyice yıkayın.
  • Düdüklü tencerenin içine etleri koyup hafifçe döndürüp biraz kavurun.
  • Üzerine soğanları ilave edip kavurmaya devam edin. Daha sonrada salçayı ve domates rendesini koyun.
  • Etlerin üzerine nohutları koyup iyice karıştırın.
  • Üzerini geçecek kadar su ilave edip düdüklü tencerenin kapağını kapatın.
  • Yaklaşık olarak 30dk  pişirin.

3 yorum:

  1. eline sağlık nihalcim
    ben aşağıya takıldım iğne oyaları nasıl güzel
    ben takı yapıyorum bunlardan nefis küpeler ve yüzük olur:)
    bence dene

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bende küpe yapıyorum çok güzel modeller var,severek kullanıyorum kolye küpe yüzük hepsi çok şık duruyor

      Sil
  2. ımmmm bol etli nefis ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil