24 Kasım 2015 Salı

MUFFİN KABINDA OMLET

  

Kahvaltıya değişik tarifler arıyorsanız bu tarif tam size göre.

Görüntüsü ve sunumu ile önce göze sonrada damaklara hitap eden omleti, içine istediğiniz malzemeyi koyarak yapabilirsiniz.


Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 patates
  • 1 havuç
  • 1 kabak
  • siyah zeytin
  • beyaz peynir
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2-3 yemek kaşığı süt
  • yarım paket kabartma tozu
Hazırlanışı:
  • Kabak, havuç ve patatesi küçük küçük doğrayıp, ocakta biraz kızartalım.
  • Karıştırma kabına alıp içine beyaz peynir ve doğranmış siyah zeytin ekleyelim.
  • Bu karışımı muffin kalıplarına paylaştıralım.
  • Ayrı bir yerde yumurtaları çırpalım, içine süt, un ve kabartma tozunu ekleyelim.
  • Yumurtalı karışımı da muffin kalıplarına paylaştıralım.
  • İsterseniz üzerine  birazda kaşar peynir serpebilirsiniz.
  • Önceden ısınmış fırında pişirelim.
  • İçindeki malzemeler önceden kızartıldığı için yumurtalar kabarıp pişince fırından alalım.






23 Kasım 2015 Pazartesi

YAŞ PASTA YAPIMI



Bir hevesle yaş pasta süslemek istedim bugün.
İlk denemem, kabul ediyorum süslemem çok başarısız oldu.
Yinede dursun bir kenarda dimi
Umudum var, çok daha güzel pasta süslemeleri yaparım diye...

Dimi kelimesi de bu aralar oğlumun (33 aylık) ağzında
Reklamlarda gördüğü arabaya bakarak
-baba keşke böyle bir arabam olsa dimi, diyor
yada
-anne kardan adam yapalım, ama önce kar yağsın dimi.

Bizdeki dimiler uzar gider....


Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • yarım çay bardağı ılık su
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı civarı un
Ara malzeme:
  • Hazır pasta kreması + 1.5 su bardağı süt
  • çikolata parçaları
  • süslemek için çikolata sos
Hazırlanışı:
  • Yumurta ve şeker mikserle iyice çırpılır.
  • Diğer malzemelerde eklenir, yağlanmış kalıba dökülür.
  • 180 derecede yaklaşık 30-35dk pişilirilir.
  • Soğuduktan sonra ikiye kesilip süt ile ıslatılır.
  • Kremanın bir miktarı arasına sürülür, üstüne çikolata parçaları serpilir.
  • Diğer kekte üstüne konulur ve her yeri krema ile kaplanır.
  • Kenarları pasta şekillendirici aparat ile düzeltilip şekillendirilir.
  • Kalan krema pasta sıkma torbasına konularak istediğiniz şekilde süslenir.
  • Çikolata sos ile süslenir.



 






22 Kasım 2015 Pazar

YAPIŞKANLI EVA İLE KUŞLAR



Yaz bitti...
Evimizi aydınlatan güneş artık kendini hissettirmiyor.
Her aydınlığıda güneşten beklememek lazım.
Havanın kapalı olduğu günlerde bir karamsarlık çöker insana, çökmesin işte, hava kapalı ve karanlık olsada, açalım perdeyi, renkli evalardan kuşlar yapalım camımıza.

Yapışkanlı renkli evalardan kuşlar çizdim. 
Cama siyah bantla yaptığım şeridin üstüne renkli kuşları yapıştırdık oğlumla.







20 Kasım 2015 Cuma

HUMUS

 


Haşlanmış nohutla hazırlayabileceğimiz nefis bir meze.



HUMUS
Malzemeler:
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı tahin
  • yarım limon suyu
  • 3-4 diş sarımsak
  • kimyon
  • tuz
Hazırlanışı:
  • Düdüklü tencerede  haşladığımız nohutu rondoya koyuyoruz.
  • Bütün malzemeleri ekleyip 3-4 dk kıvam akana kadar karıştırıyoruz.
  • Kıvamını açmak için biraz nohutun haşlanırkenki suyundan ekleye biliriz.
  • Damak tadınıza göre sarımsak ve limon miktarını azaltıp çoğalta bilirsiniz.
  • Üzerini ister sıvıyağ pulbiber karışımı ile, isterseniz sadece zeytinyağ ile süsleyebilirsiniz.





1 Kasım 2015 Pazar

KARAMELLİ MUHALLEBİ

  

Bu aralar oğlumun (32 aylık) tatlı tatlı konuşmaları mest ediyor bizi.
Herşeye bir cevabı var artık. 

Çikolata istedi baktım bir tane kalmış ona verdim, verirkende gösterdim annecim çikolata bitmiş başka isteme kalmamış dedim.
çikolataya baktı birde bana...

-ama anne sen hiç ağlama, hiç üzülme tamammı dedi
hopp  çikolatayı ağzına attı.

Bana çikolata kalmayınca ağlayacağımı zannetti, bu kadarda masumlar işte.

Bu ay buna takdık zaten, son kalan birşeyi hem yemek istiyor hemde bana kıyamıyor. Önce beni teselli ediyor, sakın ağlama anne sakın üzülme diyor, önce kendi yiyor banada mutlaka küçüçük bir lokma bırakıyor...


KARAMELLİ MUHALLEBİ
Malzemeler:
  • 4 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 tatlı kaşığı damla sakızı
  • 1 su bardağı şeker
karamel için:
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı su 
  • 1 tatlı kaşığı nişasta ve 1-2 yemek kaşığı su
  • 1 çay kaşığı tereyağ
Hazırlanışı:
  • Muhallebi için bütün malzemeyi karıştıralım. Muhallebi kıvamına geldiğinde servis kaselerine koyalım.
  • karamel sos için, şekeri tek başına tencerede eritelim, eriyip topaklanmaya başlayınca 1 çay bardağı suyu ekleyelim. Sürekli karıştıralım, önce top top oluyor şeker sonra eriyor hemen.
  • Ayrı bir yerde nişastayı 1-2 yemek kaşığı su ile karıştıralım. Ocaktaki şekere ekleyelim.
  • Kıvama gelince içine isterseniz 1 çay kaşığı tereyağ ekleyin. Olması şart değil.
  • Hazırlanan karamel sosu muhallebinin üstüne döküp buzdolabında soğuması için bir iki  saat bekletelim.








23 Ekim 2015 Cuma

LAVAŞTAN LAHMACUN



Akşam çektiğim fotoğrafları sevmiyorum, hem ışık yetersiz  hemde karanlık çıkıyor.
Birazda aceleye geldi bu fotoğraf.

Yalancı lahmacun oldu bunlar, ayran ve salata eşliğinde gerçeğini aratmadılar.



Malzemeler:

  • 8 adet lavaş
  • 400 gr. kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 1 çorba kaşığı  biber salçası
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2-3 sarımsak

hazırlanışı:

  1. Kıymayı  karıştırma kabına alın.
  2. Domates,maydanoz  ve soğanı ayrı ayrı robottan geçirin. ( İncecik  de kıyabilirsiniz.)
  3. Robottan geçirdiğiniz malzemeleri kıyma kabına alın.Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  4. Lavaşları  fırın tepsilerine  yerleştirin.
  5. Üzerlerine  hazırladığınız karışımdan  paylaştırıp  yerleştirin.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derecede  üzerleri kızarana kadar pişirin. 4-5 dk
  7. Ben pişirme işlemini fırının üst bölümünde yaptım.
  8. Lavaş ince çabuk kızarır, kıymalarda yeterli pişmesse diye, kıymalı harcı borcama döktüm önce, fırında 10 dk pişirdim. Daha sonra lavaşlara paylaştırıp fırında pişirdim.



16 Ekim 2015 Cuma

HAŞHAŞLI SARMA

  

Bu tarif ablama gelsin.

Tamda ince şeritler yapmış, hamuru burmaya çalışırken aradı, bu tarifi yaptığımı söyleyince de tamam bloga ekle ordan bakayım tarifine demişti.

Aslında pasta börek onun işi, benden çok çok daha güzel yapar, ben sadece ufak tefek kendi denediğim tarifleri burda sizlerle de paylaşıyorum.

Haşhaşlı sarmanın üzerine hiç birşey sürmedim, üstü kızarana kadar pişirdim o kadar.


Malzemeler:
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 küçük paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • aldığı kadar un
İçi  için:
  • makinede çekilmiş, ezilmiş haşhaş
  • sıvıyağ ( haşhaş koyu ise sıvıyağ döküp biraz açmak için)
Hazırlanışı:
  • 2 sb sütü  biraz ılıtıp, içine şeker ve mayayı ekleyip karıştıralım.
  • Sıvıyağ, tuz ve aldığı kadar unuda ekleyip karıştıralım. Yumuşak bir hamur olcak.
  • Hamuru 1 saat mayalandıralım.
  • Mayalanan hamurdan küçük bezeler yapalım, bezeleri yemek tabağı boyutunda açalım.
  • Açtığımız bir hamurun üzerine haşhaşı sürelim, üzerine bir hamur daha koyup yine haşhaş sürelim. En üste yine açtığımız hamurdan koyalım.
  • İnce uzun şeritler halinde keselim, her şeridi tek tek burup tepsiye dizelim.
  • Ben üzerine hiç birşey sürmüyorum, önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.



 








9 Ekim 2015 Cuma

ZENCEFİL ÇAYI



Geçen sene ilk defa yaptığım tadını çok sevdiğimiz, zencefil çayından bu senede yaptım. Buzdolabında bozulmadan uzun süre durması çok güzel. 
Hastalıklar başlamadan önlem almak, zencefilin faydalarından yararlanmak lazım.



ZENCEFİL ÇAYI
Malzemeler:
  • taze zencefil
  • bal
  • limon
  • çubuk tarçın
Hazırlanışı:
  • Taze zencefil kabukları soyulup küçük küçük doğranır.
  • Limonun kabukları yıkandıktan sonra, kabukları ile beraber ince ince  dilimlenir.
  • Küçük bir kavanoza doğradığımız limon ve zencefiller konulur.
  • Üzerine kavanozu dolduracak kadar süzme bal eklenir.
  • İçine bir tanede çubuk tarçın atılır.
  • Bu şekilde kavanozda buzdolabında bitene kadar saklıyorum ben.
  • İçmek istediğimiz zaman fincana, kavanozun içindeki limon zencefilden koyuyoruz, üzerine biraz baldan ekliyoruz, en sonda fincana sıcak su ekleyerek içiyoruz.









Artık fotoğraflar ondan sorulur, aaa anne bu fincan bana gülüyor ama







8 Ekim 2015 Perşembe

PUDİNGLİ BİSKÜVİLİ PASTA

  
Hepimizin çocukluğunun pastasıdır galiba, annemiz ablamız mutlaka yapmıştır bisküvili pasta. Hem kolay hem pratik.
Tabi birde eskiden sosyal paylaşım siteleri olmadığı için, evde bisküvi varsa bu pasta yapılırdı.
Şimdi öylemi, bisküviden yapabileceğimiz yüzlerce çeşit pasta tarifi var internette.
Biz yinede bugün, yüzlerce tarifi bir kenara bırakıp, çocukluğumuza dönüp bisküvili pasta yapalım.

Malzemeler:

  • 1 paket Kakaolu Puding
  • 3,5 su bardağı Süt
  • 2 paket Pötibör Bisküvi
  • 1-2 yemek kaşığı Hindistan Cevizi
Hazırlanışı:
1- Bir tencereye süt ve pudingi koyup karıştırarak pişirin.
2- Puding göz göz olduğunda ocaktan alın.
3- Kek kalıbına bisküvileri dizin. Üstüne kepçe yardımıyla pudingten koyun. Yayın.
4- Üstüne yeniden bisküvi, yeniden puding dökün. Tüm malzeme bitene kadar bu işleme devam edin.
5- 2 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra üstüne hindistan cevizi serpip servis edin.

 







1 Ekim 2015 Perşembe

KREM ŞANTİLİ TOPLAR

 


En son paylaşım yaptığım tarihe baktım da, yaz tatiline baya kaptırmışım kendimi. Yaz tatili, ramazan bayramı, kurban bayramı, senelik izin, memleket derken ilgilenemedim bloğumla.

Tabi birde tatlı düğün telaşımız vardı, en güzel koşturmaca da oydu. Biz çok memnun olduk herşey içimize çok sindi, Rabbim herşeyi gönüllerine göre versin inşallah, abim ve güzel eşine de ömür boyu mutluluk nasip etsin.


KREM ŞANTİLİ TOPLAR
Malzemeler:
  • 1 su bardağı süt
  • 1.5 paket kakaolu petibör bisküvi
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1.5 yemek kaşığı yumuşak margarin veya tereyağ
  • 1 paket krem şanti + 1 çay bardağı süt
Hazırlanışı:
  • Süt, margarin,şeker ve kakaoyu iyice karıştıralım.
  • Küçük küçük ufaladığımız bisküvileri azar azar ekleyelim.
  • Krem şantiyi hazırlayıp buzdolabında soğutalım. Eğer gerekirse dondurucu kısmında 5 dk daha bekletip sertleşmesini sağlayalım.
  • Kakaolu karışımdan elimizle açıp ortasına krem şantiyi koyup yuvarlayalım.
  • Bu işlem çokda kolay olmuyor, sonra yok efendim bu yuvarlanmıyor demeyin :)
  • Krem şantiyi bu fotoğraflardan sonra buzdolabının dondurucu kısmında 5dk beklettim, daha sert olsun diye, hamuruda daha büyük  ve daha ince açtım, yanımda da çay tabağına su koydum, hamurun birleşme yerini bir iki damla su  ile ıslattım.
  • Yuvarladığımız topları bol hindistan cevizine batırıp buzdolabında birkaç saat bekletip servis yapabilirsiniz.






Gözlerini alamıyor tatlıdan, sonrada  -anne bu aynı goligo (çikolata) gibi diyor









7 Temmuz 2015 Salı

MANTARLI TAVUK SOTE

   


Mantarlı tavuk soteyi hazırlamak çok fazla vakit almadığı için, hızlıca hazırlayıp yarım saatte servise koyabiliriz.
Tavuğu sevmeyen yoktur diye düşünüyorum, mantar için aynı şeyi söyleyemeyeceğim, başta eşim ve tanıdığım bir kaç kişi mantarı pek sevmiyorlar.

Ölçülerini kendinize göre çoğaltabilirsiniz, ben iki kişi olduğumuz için en az miktarda kullandım.

Malzemeler:
  • Tavuk gögüs
  • mantar
  • domates 
  • kırmızı biber
  • mısır
  • salça
  • kekik

Hazırlanışı:
  • Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayıp suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz.
  • Doğradığımız mantarları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Doğranmış domates, kırmızıbiber, 1 kaşık salça, mısır, tuz ve kekik ekliyoruz.
  • 1 çay bardağı su ekleyip pişiriyoruz.











30 Haziran 2015 Salı

Serin, hafif, lezzetli...Pakmaya Türk Tatlıları'nın tam mevsimi!

Pakmaya geleneksel lezzetlerin korunmasına özel önem veriyor: Türk Tatlıları serisiyle sundukları çeşitler gerçekten iyi düşünülmüş: Pakmaya Muhallebi lezzetiyle çocukluğumda annemin elinden yediğimi aratmıyor. Damla Sakızlı Muhallebi’de damla sakızının o kendine özgü tadını alıyorsunuz. Pakmaya Keşkül deyince mis gibi bademi hissediyorsunuz. Pakmaya Sütlaç kıvamıyla, lezzetiyle on numara...

Ramazan'da geleneksel lezzetler daha bir rağbet görür. Gözler sofralarda bizden tatlar arar. Pakmaya Türk Tatlılarını mutfağınızdan eksik etmeyin: Yaz sıcağında herkese iyi gelecek serin ve hafif lezzetleri kolayca, hızla, keyifle hazırlayın.



Bitmedi; Pakmaya pratik tarifleriyle de lezzet yardımcınız olacak: www.mutfaginyildizi.com’da birbirinden güzel tarifler var: Beni sorarsanız www.mutfaginyildizi.com’a bakmadan mutfağa girmiyorum.

En son Böğürtlenli ve Çikolata Parçacıklı Sütlaç yaptım, çok da iyi sonuç aldım... Ramazanda iftar sofralarımı hangi lezzetlerle süsleyeceğim, bayramda misafirlerime hangi güzellikleri sunacağım diye düşünüyorsanız tereddüt etmeyin: Pakmaya, zengin ürün çeşitleri ve www.mutfaginyildizi.com’daki tarifleriyle yardımcınız olacak.

Sevgili dostlar... Siz de Pakmaya ile "Mutfağın Yıldızı" olun; Pakmaya kalitesi, çeşitleriyle aile üyeleriniz, sevdiklerinizden bol bol "eline sağlık" teşekkürü alın!





Bir boomads advertorial içeriğidir.



25 Haziran 2015 Perşembe

BADEM TATLISI



  

Kuru dalların üstüne koyduğum renkli ponponları çok sevdiğim doğrudur.
Birazda onlarla çekelim resimlerimizi.

Sütlü tatlıları daha çok seven ben, ramazan boyunca hep şerbetli tatlılar arar oldum. Bu tabak böylece komşuya gitti, bir önceki gün yine aynı komşuya malesef hiç olmayan fellah köftesi vermiştim. Ama bu tatlı onu telafi edecek kadar güzeldi.

Tadına bakamadığım için fellah köftesinin olmadığının farkında değildim, bulguru çok sert olmuştu, üstüne yaptığım sosta fazla sulanmıştı. Her zaman istediğimiz sonuçları elde edemiyoruz.

Hamurun içine irmik katmadım, sadece dışını bulamak için irmik kullandım.
Bu ölçülerden 27-28 tane çıktı.


BADEM TATLISI
Malzemeler:
  • 125 gr margarin ( yumuşak olacak)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar Un
Dışı için:

  • 1  çay bardağı  irmik
Şerbeti için:
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su

Hazırlanışı: 

  • İlk önce ocağa suyu ve şekeri koyalım. O kaynarken tatlının hamurunu yapalım.
  • Şerbeti ocağa önce koydum ki, ben tatlıyı yapana kadar kaynamış ve ılımış olsun.

  • Oda sıcaklığında yumuşamış  yağı karıştırma kabımıza alalım. Sıvıyağ, yumurta ve şekeri ekleyelim. Elimizle karıştıralım. Kabartma tozu, vanilya ve azar azar unu ilave ederek orta halli bir hamur yoğuralım. 
  • Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde yuvarlak bezeler yapalım. Daha sonra badem şeklini verelim. 
  • Şekil verdiğimiz tatlımızın her tarafını irmiğe bulayalım.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştirelim. 
  • Uzunlamasına bıçakla çizik atalım.
  • Önceden ısıttığımız fırında hafif kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından aldığımız tatlımızın ilk sıcağı çıkınca (1-2dk sonra) üzerine ılık şerbeti dökelim.
  • Servis esnasında kesik yerleri hindistan cevizi ile doldurup servis yapalım.
  • Bu ölçülerden yaklaşık 27-28 tane çıktı.












23 Haziran 2015 Salı

MUKAVVADAN OTOYOL




Aceleye geldi biraz ufak oldu yolumuz. 

Daha vaatlerim var ama, yanına bir mukavva daha alıp yolu büyütmeyi düşünüyorum, 3 boyutlu köprü ve ağaçlar yapacağım, yeşil alanları çoğaltacağım, süt kutusundan apartman hatta siteler yapacağım, pepe ve niloya dan kira almayacağım. 


Bir mukavvadan, bir mukavva ya geçişi 10 saniye ye indireceğim, araya bağlantı üst geçitleri yapacağım.
 
Yeşil alınlara park yapacağım. Dondurma çubuğundan tahteravalli, kaydırak, iplerden Salıncak yapacağım.


Son olarak bizi OYLAYAN , yani bizimle OYUN OYNAYAN her çocuğa petito ayıcık dagitacağımsmile ifade simgesi











18 Haziran 2015 Perşembe

MUFFİN

 


Her Ramazan yeni bir müjde, ahiret saadeti için yeni bir fırsat, yeni bir ganimet. 
Ramazan bambaşka bir ay, bambaşka bir mevsim. 
Rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu ay, gönüllerimizde ayrı bir huzur var.
Bu Ramazan ahiretimiz için daha bir bereketli olsun, elimizden çabucak kayıp giden bu fırsat günlerine sıkı sıkı sarılalım hiç bir anını boş geçirmeme gayretinde olalım.

Şimdi mutfaklarda bir telaş, iftara ne yapsam, sahura ne yapsam.
Ne yaparsak yapalım, Rabbim ağız tadı ile yemek nasip etsin, tuttuğumuz oruçları kabul etsin inşallah.

Ben henüz iftara ne yapacağımı düşünürken, geçen ay yaptığım muffin keklerini paylaşayım bugün.


Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket  kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
  • kakao
Hazırlanışı:
  • Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  • kakao hariç bütün malzemeyi karıştıralım.
  • unu göz kararı, kek hamuru kıvamına gelene kadar ekleyelim.
  • Hamurdan muffin kalıplarına paylaştıralım.
  • Birazına kakao ekleyip, en üste kakaolu kek hamurunda dökelim.
  • Önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
  • Üstünü süslemek size kalmış, ben krem şanti ile süsledim.



 


 




15 Haziran 2015 Pazartesi

Tamek Armudun Suyunu Çıkarttı!

 

Türkiye’de bir ilk! Sevilen içecek markası Tamek, ürünlerine yepyeni bir çeşit daha kattı: Tamek Armut Meyveli İçecek.

Tamek Armut Meyveli İçecek gün içinde canınız keyifli bir atıştırmalık istediğinde içebileceğiniz güzel bir alternatif. İçtiğinizde gerçek armut yemişsiniz hissi uyandırıyor ve serinletiyor.
Yeni ürünleriyle  tüketicisini şaşırtmayı seven Tamek, armuda hak ettiği değeri vererek eğlenceli bir reklam filmi ile karşımıza çıkıyor. Filmde, armutların meyve suyu olma hikayesi mizahi bir dille anlatılıyor.
Şimdi artık Armut da Tamek’se koy sepete!



Bir boomads advertorial içeriğidir.




13 Haziran 2015 Cumartesi

SÜTLÜ KABAK ÇORBASI

  

Bir kaç yıl önce bir arkadaşım, yapacak çorba çeşidi olmadığını , tarhana çorbası, mercimek ve yoğurt çorbası nı sürekli yaptığını söylemişti.  Bunlar aliştığımız bildiğimiz vazgeçemeyeçeğimiz çorbalar. 

Misafir gelince riske atmamak için genelde mercimek çorbası yapılır, misafirin sevmeme ihtimali çok düşüktür çünkü.

Tarhana çorbası ise çocukluğumuzun çorbası, bildim bileli her yaz bahçemizde tarhana yapardık, elimizle ezerek ufaltır elekten geçirirdik. Halen yazları tarhanamızı  yapıyoruz, benim acele zamanlarımda kurtarıcı çorbam, 5 dk hazırdır.

Kabak çorbasını ilk defa geçen hafta denedim
Ben kabak ve dereotunu sevdiğim için çorbayı tekrar yapılacaklar listesine aldım bile.

İçine tel şehriyeleri son anda atmaya karar verdim, yakıştı bence...

SÜTLÜ KABAK ÇORBASI
Malzemeler:
  • 2 kabak
  • dereotu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ 
  • sıvıyağ
  • yarım su bardağı süt
  • yarım çay bardağı şehriye ( tel veya arpa şehriye fark etmez
Üzerine:
  • tereyağ, pulbiber

Hazırlanışı:
  • Tereyağ ve sıvıyağı ocağa alalım. Yağlar  eriyince unu ekleyip, un kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Sütü ilave edip topaklanmasın diye hızlıca karıştıralım.
  • Önceden rendelediğimiz kabakları da ekleyelim.
  • Suyunu ve tuzunu da ekleyip kaynamaya bırakalım. 
  • Kaynayınca dereotunu ekleyip blandırdan geçirip, şehriyelerini ilave edelim. 5 dk kaynatalım.
  • Tavada tereyağ ve pulbiber eritip, servis yaparken çorbamızın üstüne dökelim.









8 Haziran 2015 Pazartesi

ÇUBUK PİŞİ



Hafta sonu kahvaltısından kalan tarif

Bizde en çok oğlum sevdi, reçele batırıp batırıp yedi


ÇUBUK PİŞİ
Malzemeler:

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay k. tuz
  • yarım paket kabartma tozu
  • Un
Hazırlanışı:
  • Bütün malzemeyi karıştırıp hamuru yoğuruyoruz, 4 yada 5 küçük bezeye ayırıyoruz.
  • Her hamuru merdane ile biraz açıp, ince uzun çubuklar kesiyoruz.
  • Kızgın yağda çubuk pişileri arkalı önlü kızartıyoruz.



  











 





7 Haziran 2015 Pazar

DEREOTLU LOR PEYNİRİ

 

Kahvaltıların mutlulukla bir alakası var bence...
Başlı başına bir mutluluk sebebi.

Küçük şeylerle mutlu olmayı bilmek lazım
Bir bardak çay, bir simit bile yeter beni mutlu etmeye.

Bol dereotu ile lor peyniri var bugün, arkada bardaktakilerde çubuk pişi, onların tarifi de yarına kalsın.

DEREOTLU LOR PEYNİRİ
Malzemeler:
  • yarım demet dereotu
  • lor peyniri
Hazırlanışı:
  • Yıkadığımız dereotlarını rondodan geçiriyoruz.
  • Lor peynirinide rondoya ekleyip dereoyu ile karışmasını sağlıyoruz. 
  • Servis tabağına alıp üzerini zeytinyağ ve pulbiber ile süslüyoruz.