Şeftali mevsiminde çok severek yediğimiz keklerden biri.
Malzemeler:
- 3 yumurta
 - 1 su bardağı toz şeker
 - yarım su bardağı sıvı yağ
 - 1 çay bardağı süt
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 paket vanilya
 - un
 - 2 tane şeftali
 
- Yumurta ve şekeri mikser ile iyice çırpalım
 - Diğer malzemeleride ekleyip kek hamurumuzu hazırlayalım
 - 1 şeftaliyi küp küp dograyıp hamurumuza ekleyip karıştıralım
 - Kek hamurunu önceden yağladığımız borcama veya kek kalıbımıza dökelim
 - Diğer şeftaliyi elma dilimi şeklinde kesip kekin üstüne dizelim
 - Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kekimiz pişene kadar pişirelim.
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder