12 Mart 2014 Çarşamba

Tepside İçli Köfte



Diyetteyim..güya..ben öyle sanıyorum..
Sabah başlayıp akşam sona eren diyetlerden yapıyorum
Akşama kadar hiç bir şey yemiyorum, sonrada yaptığım bu yemeklerden yemeden duramıyorum.

Diyette değilseniz, tarifi denemek isterseniz, size afiyet olsun
ben yarın akşama kadar diyetteyim :))


TEPSİDE İÇLİ KÖFTE

Dış malzemesi:

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 yumurta
  • 2 tane haşlanmış patates
  • 1 y.k salça
  • 1 y.k. un
  • tuz
İç malzemesi:
  • kıyma ( hiç ölçmem ama 250gr civarı )
  • 2 soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay bardağı ceviz
  • tuz ,, kimyon ,, karabiber
Üzerine:
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
Hazırlanışı:
  • İnce bulguru üzerini geçecek kadar sıcak su ile yarım saat ıslatalım.
  • Islanıp şişen bulgurun içine diğer malzemeleride ekleyip, bulgurlu dış hamurumuzu yapalım.

  • İç malzeme için kıymayı suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
  • Ayrı bir tavada soğanı soteleyelim. Pişen kıymaya ekleyelim.
  • Diğer malzemelerimizide ekleyip iç harcımızıda hazırlayalım.
  • Yağlanmış tepsiye bulgurlu hamurumuzun yarısını yayalım.
  • Üzerine iç harcımızın hepsini dökelim.
  • Kalan bulgurlu hamurdan elimizle küçük parçalar alıp yassılaştırarak kıymalı için üstünü kaplayalım.

  • Elimizi ıslatarak üzerini düzeltelim.
  • Tepsideki hazırladığımız köftemizin üzerine çay kaşığı ile 9-10 yere tereyağı koyalım.
  • Önceden ısınmış fırında 15-20 dk pişirelim.



4 yorum:

  1. enfes görünüyor eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. değişik bir tarif olmuş canım ama içli köfteyi her türlü yerimm :) ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. merhaba face sayfanız yokmu ordanda takip etmek istiyorum tariflerinizi sevgiler

    YanıtlaSil
  4. çok severim ellerinize sağlık

    YanıtlaSil