13 Şubat 2015 Cuma

PATATES ÇORBASI ( TANELİ )


 


Duasız üşürmüş yürekler bil.
Sana bir dua eden olsun,
seninde bir dua ettiğin.

Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır
karanlıklarını aydınlatan,
sana ummadık kapılar açan.

Bilmezsin kimin için ettiğin duadır
seni böyle ayakta tutan...
                                           --Mevlana--




Patates tanelerini minik minik doğramayı unutmayın
Oğlum için rondadan geçirdiğimde bambaşka bir çorba gibi oldu
Daha kremamsı oldu, iki halide çok güzel.



PATATES ÇORBASI ( TANELİ )
Malzemeler:
  • 2 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurtanın sarısı
  • bir kaç damla limon
  • tuz
Üzeri için:
  • tereyağ
  • pulbiber
Hazırlanışı:
  • Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayalım, sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Ardından küp küp ( zar boyutunda minik minik olsun ) doğradığımız patatesleri ekleyip yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edelim.
  • 5 dk kadar kavurduktan sonra, çorbamızın suyunuda ekleyip kaynamaya bırakalım.
  • Diğer yanda meyanesi için yoğurt, un, yumurta sarısı ve limon suyunu iyice karıştıralım.
  • Çorbamız kaynayınca meyanesini ekleyip pişmeye bırakalım.
  • Ama yumurtanın kesilmemesi için meyaneyi biraz ılıtmak lazım, bunun içinde kaynayan çorbadan bir kepçe meyanenin içine yavaşça döküp karıştırıp ılımasını sağlayalım. Çorbaya öyle ekleyelim.
  • Piştikten sonra üzerine tereyağ ve pulbiberi kızdırıp ekleyelim.




 



 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder