10 Kasım 2014 Pazartesi

BUĞDAYLI NOHUTLU YOĞURT ÇORBASI

 


Emeğime saygı göstermeyip, beni blog yazmaktan bir parça soğutan arkadaşıma gelsin bu tarif.

Paylaştığın fotoğrafları sen internetten başka sayfalardan alıyorsun galiba deyip, emeğime çektiğim fotoğraflara saygı göstermeyip, aaaa tarifleri sen yapıp resmini sen mi çekiyorsun diyen arkadaşıma gelsin.

Sinirli bir insan değilimdir, sinirlendiğim zamanlar o kadar az ki...
Ama arkadaşımla telefonda konuşurken gerçekten çok sinirlendim, arkadaşım " nihal bu sen olamassın, bu kadar sinirlenme şaka yapıyorum de " dese de sinirlendim bir kere..

Çünkü internette bulduğum tarifleri bizzat kendim deneyip, resimlerini de kendim çekiyorum. Bazen çok acıkmış olsak bile, hayır diyorum önce resim çekilecek, kimse dokunmasın tabağa. Ortada verilen bir emek var. Yakın arkadaşım diye bildiğim bir şahsın böyle konuşması beni kızdırdı biraz.

Blog yazanların en büyük sıkıntısı, resimlerinin başka sayfalarca kullanılmasıdır. Yemek tarifi blogu yazanların resimleri genellikle kendilerine aittir. Kimse kimsenin resmini kullanmaz. Ama tabi bazı istisnalar yok değil. Bloglardan resim alıp kendi yapmış gibi kullananlar elbette var. Ama sayıları çok az. Emeğe saygısı olmayan emek hırsızları diyoruz onlara.

Oysaki ben arkadaşıma çok kere bütün tarifleri deneyerek kendim yaptığımı ve resimlerini kendim çektiğimi söylemiştim.

Belki beni bilerek sinir etmek istemiştir.......İHTİMAL.......

Çoğu resmimde, mutfak masamda duran pembe ve mor çiçekleri kullanıyorum. Onları kendimce kendi sembolim diye düşünüyorum, tabi o çiçeklerin olmadığı resimlerde var.

Bir önceki tarifimde, facebook ta okuyup beyendiğim bir yazıyı paylaşmıştım. Ama sadece yazıyı paylaşmak içime sinmezdi, bende facebookta hangi sayfadan okuduğumu, yazının hangi isme ait olduğunuda paylaştım. Çünkü o yazıyı yazan kişinin emeğine saygısızlık olmasın istedim,

Ben bu kadar hassas davranırken, arkadaşımın beni kırmak için böyle söylemesi, ne yalan söyleyeyim bir an üzdü beni.



Buğdaylı nohutlu yoğurt çorbası

Malzemeler:
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı buğday
  • 1 su bardağı yogurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
Üzerine:
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • nane
Hazırlanışı:
  • Bir gece önceden buğday ve nohut suda ıslatılır.
  • Ertesi gün ıslanan buğday ve nohut iyice yıkanıp düdüklü tencerede haşlanır.
  • Haşlama suyunu atmadan başka bir tencereye alınır, bir miktar daha su ilave edilir. Kaynamaya bırakılır.
  • Diğer tarafta yoğurt, yumurta sarısı ve un karıştırılır.
  • Kaynayan çorbadan azar azar önce yoğurtlu karışıma ilave edilir ki, yoğurt ılısın ve çorbanın içinde kesilmesin.
  • Ilıyan yoğurtlu karışım çorbaya ilave edilip bir iki taşım kaynatılır.
  • Ayrı bir tavada tereyağ ve nane kızdırılır, yogurtlu çorbaya iave edilir.







1 yorum:

  1. Bende çok severim bu çorbayı afiyet olmuştur zaten ellerinize sağlık.... bu tip insanlar her yerde var birkaç gün önce ördüğüm bir battaniye için bir hanım bana sayfamda paylaşıp sipariş alabilirmiyim diye yazdı bende sayfamdan linkimle birlikte paylaşabilirsiniz dedim ve beş dakika sonra hanımefendi resimleri sayfasında tek tek paylaşmış tabiki sayfamın adresi linki yok... tekrar yazdım neden böyle yaptınız diye bana dönmüş zaten resimlerin üzerinde adresiniz yazıyor dedi... insanlar o kadar bencilki link vererek paylaşsa belki beğenenler bana döner diye paylaşmıyor... halbuki ben kendisine zaten çalıştığım için çok sipariş yapamadığımı ve herkes rızkını yer diye söylemiştim... böyle yaptıkları zaman ne kadar komik ve aciz olduklarını farketmiyorlar sanırım....hazıra konmak daha kolay geliyor sanırım ...sevgiler bende bloguma beklerim

    YanıtlaSil