Yine tarif klasörüme bakıp ne yapsam diye dalmış gitmişim. Hem diyete girmek istiyorum, hemde mutfağa gidip bir şeyler yapıp yemek istiyorum. Kendimi frenliyorum hamur işi ve tatlı şeyler yapıp yememek için. Ahh bir bilseniz bu benim için ne kadar zor.
Ama iki komşumun tabağı var, dolu vermem lazım tabaklarını. Kendim için değil yani komşularım için yapıyorum. Kendimi böyle avutsamda biliyorum bir dilim bana asla yetmez. Helede havuçlu tarçınlı kek yapmaya karar verdiysem bir dilim asla yetmez.
Daha keki yapmadan düşünmeye başlamıştım, acaba kendime çay mı demlesem, hımmm yada nescafe ile olur, o zaman çay ve kek için akşam eşimi beklemeliydim, kek fırından çıkar çıkmazda nescafe ile bir dilim kek yemeye karar verdim.
Yok yok önce kek pişer pişmez komşularıma vermeliydim, yoksa bir dilim, ayy bir dilim daha derken 3-4 dilim rahat yerdim.
Ben bunları düşünürken bir taraftan da keki fırına vermek üzereydim ki telefonum çaldı, arkadaşım kahve içmeye geleceğim müsayit misin diyordu.
Sonuçta nescafeme ve sohbetime eşlik eden arkadaşım sayesinde kekim daha da lezzetlenmişti.
Malzemeler:
- 4 yumurta
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı rendelenmiş havuç
- 1 su bardağı ceviz
- 2 çay kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- aldığı kadar un
Hazırlanışı:
- Yumurta ve şekeri köpük gibi olana kadar çırpalım.
- Diğer bütün malzemeleride ekleyip karıştıralım.
- Kek kalıbımızı yağlayıp, karışımı kalıba dökelim.
- Önceden ısıtılmış fırında içi pişip üstü kızarana kadar pişirelim.
En sevdiğim kek bayılırım..Ellerine sağlık..
YanıtlaSilhavuçlu keki çok severim birde elma rendesi koyarım ben ama böyle havuçlu denemedim birde böyle deneyeceğim eline sağlık canım
YanıtlaSilen sevilen keklerden , ellrine sağlık.
YanıtlaSilne şeker bir blogmuş :)
YanıtlaSilSevgiler ...
çok güzel görünüyor. deneyeceğim eline sağlık
YanıtlaSilElinize sağlık çok nefis bir kek olmuş.Vitamin deposu aynı zamanda sevgilerimle.
YanıtlaSiluzerıne cıkolata sos dokup hupşlettım hjııhıhıhıhı
YanıtlaSilen sevdiğim ellerine sağlık.
YanıtlaSilEn sevdiğim klasiklerden :)
YanıtlaSilİşte bu tarif süper oldu
YanıtlaSil