24 Haziran 2014 Salı

BALLI ELMALI MUHALLEBİ



 Sözde oğlum için yaptım, ama içinde şeker yok tam diyet tatlısı diye düşünüp bende nasiplendim.
 Resimdeki kaselerden 5 kase oldu.
 2 yemek kaşığı bal çokmu acaba diye tereddüt etmiştim, ama bal miktarı tam oluyor.
 Şimdilik 2 kere yaptım, sürekli yapılacaklar listesine eklendi bile.
 Biz en çok yeni pişmişken ılık halini sevdik.



BALLI ELMALI MUHALLEBİ 

Malzemeler:

  • 4 elma
  • 2.5 su bardağı süt
  • 2 y.k nişasta
  • 2 y.k bal
  • 1 vanilya
  • 1 çay bardağı su
  • tarçın
Hazırlanışı:
  • Elmalar rendelenir, 1 çay bardağı su ile pişirilir.
  • Ayrı bir kapta nisaşta ve sütü karıştıralım, nisaşta pürüzsüz bir kıvam alsın.
  • Ocakta pişen elmaya, sütlü nişastayı ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
  • Bal ve vanilyayıda ekleyelim, 1-2dk daha karıştırıp ocaktan alalım.
  • Kaselere koyup tarçın ile süsleyelim.










2 yorum:

  1. güzel bir tatlı, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. ne kadar güzel bir tarif olmuş. fotoğraflarıda çok beğendim.ellerine sağlık. blogunu takibe aldım. bana da beklerim:)

    YanıtlaSil