Şuanda 5.5 aylık olan oğlum için yoğut mayalamaya karar verdim, süt alabileceğim bir yer bulduğumda çok sevinip hemen ilk yogurdumu mayaladım, ilk olduğu için biraz sulu oldu bir sonraki yaptığım yogurt daha katı oldu.
Malzemeler:
- 2 kg süt
- 1 yemek kaşığı yogurt
Hazırlanışı:
- Satın aldığınız sütü kaynayıncaya kadar pişiriniz. Kaynamaya başladıktan sonra 3-4 dk daha kaynatınız.
- Tencereyi mayalayacağınız yere götürüp sütün sıcaklığını kontrol ediniz.
- Küçük parmağınızla süte dokunarak içinizden 7ye kadar sayıp elinizin sütün sıcaklığına dayanıp dayanmadığını test ediniz.Bu en güvenilir yöntemdir. Eğer eliniz çok yanmıyorsa süt mayalanmaya hazır demektir. Eğer sütünüz gereğinden fazla ılıksa süt mayalanmayacaktır. Aşırı sıcakta ise mayalanma hızlı gerçekleşeceğinden yoğurdun tadında ekşilik oluşacaktır. Bu nedenle en önemli etken sütün sıcaklığıdır.
- Süt mayalanma sıcaklığına uygunsa küçük bir kaseye mayalayacağınız yoğurdu koyarak, bir kaşıkda süt ekleyerek karıştırıp kıvamını inceltiniz.
- Mayayı süte ekleyerek hafif hareketlerle karıştıralım.
- Üzerini sofrabezi gibi örtülerle örtüp 4-5 saat mayalanmaya bırakalım.
- Sonrasında buzdolabına alalım bir kaç saat sonra yemek için servis edelim.
çok iyi yapmışsınız canım ufak bebeklikten başlayan beslenme doğal olanı tercih etmeli eline sağlık
YanıtlaSilEvde yoğurt mayalamak gibisi yok, ben yıllardır mayalıyorum, ufak bebek varsa eğer bu daha da önem kazanıyor, ellerinize sağlık, bebeğinizle mutlu ve sağlıklı günler diliyorum...
YanıtlaSilBloğunuzu beğenerek takip ediyorum.Blogda yeniyim.
YanıtlaSilSizi de benim bloğuma mutlaka beklerim.
http://lezzettaneleri.blogspot.com/