29 Temmuz 2012 Pazar

Güllaç Sarma



Bu  ramazanda güllaç yapmak için biraz geç kaldım, ramazan bitene kadar 4-5 sefer daha yaparım çünkü çok seviyorum güllaçı.

Bu yaptığımda sarma şeklinde denemek istedim,

4 yaprak güllaç kullandım, süt ve şekeri kaynatıp ılıttıktan sonra güllaç yapraklarını ılık süt ile yumuşattım, arasına bol fındık serpip sarma şeklinde sardım. Kalan sütüde üstüne döküp 1-2 saat dinlendirdim. Afiyet olsun...







12 yorum:

  1. ben de bir keresinde sarma denemiştim güllacı. nefis görünüyor eline sağlık. hayırlı ramazanlar...

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık nefisler
    o arkadakileri çok sevdim kendinmi yaptın onları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım aşcılarımı ben yaptım,mutfak kapımı süslüyorlar şimdi,ince bir mukavvaya çizip oje ile boyamıştım :))

      Sil
  3. Ellerine sağlık. Çok lezzetli görünüyor. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Elinize sağlık, çok leziz görünüyor. Mutlu haftalar...

    YanıtlaSil
  5. Güllacı çok severim. Nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. ramazanın vazgeçilmezi güllaç çok güzel olmuş canım
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. Güllacın her türlüsü kabulümdür.
    Ellerine sağlık canım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. çok güzel görünüyor, olsada yesem :) ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. beni izleyen herkesin bayram ziyaretlerine çıktım,tatlı,mutlu bayramlar dileklerimle.

    YanıtlaSil