28 Ocak 2016 Perşembe

LİMONLU REVANİ

 

Şerbetli tatlıların olmazsa olması revani...
İçinde bol rimon rendesi ile...


Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı süt
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 limon rendesi
  • yarım limonun suyu
  • aldığı kadar un
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti:
  • 3 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su
Hazırlanışı:
  • Önce şerbeti ocağa koyalım. 
  • Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpalım.
  • Diğer bütün malzemeleri katıp karıştıralım. Unu azar azar koyalım ki karışım çok koyu olmasın.
  • Karışımı yağladığımız borcama veya bir tepsiye döküp önceden ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Bu arada şerbette kaynamış ve ılımış olacak.
  • Fırından aldığımız revaninin ilk sıcağı geçince yaklaşık 2-3 dk sonra üzerine ılık şerbeti dökelim.
  • Şerbeti dökmeden önce keki dilimleyede biliriz.
  • Soğuduktan sonra üzerini süsleyip servis edebiliriz.



2 yorum: