25 Ekim 2014 Cumartesi

BALLI ZENCEFİLLİ ÇAY



Kış kapıya dayanmadan ve hastalıklar başlamadan, herkesin evde kolaylıkla hazırlayabileceği, kış boyunca grip öksürük gibi hastalıklarla  mücadelede küçük bir destek olabilir bu çay.

Kendimde grip belirtileri görünce bir koşu mutfaga gidip hazırladım, küçük mama kavanozlarına yaptım ama küçük geldi, haftasına gelmeden bitti bile.

Benim hazırda kuru zencefilim vardı onunla yaptım, bir dahaki yapışıma taze zencefille daha büyük bir kavanoza yapacağım.


Malzemeler:

  • 1 tane taze zencefil yada kuru zencefil
  • 1 tane limon
  • yeteri kadar bal
Hazırlanışı:
  • Zencefilin kabuklarını soyup ince ince kesin. Benim hazırda kuru zencefilim vardı onu kullandım.
  • Kavanozun altına doğradığınız zencefilleri koyun.
  • İnce ince dilimlediğimiz limonlarıda üzerine ekleyin.
  • Kavanozun aldığı kadarda bal ilave edin.
  • Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp buzdolabına koyun.
Bu karışım buzdolabında 2-3 ay muhafaza edilebiliyormuş ama ben küçük kavanoz yaptığım için haftasında bitti :)

Hazırladığınız ballı limonlu zencefili kullanırken, bir çay bardağının veya çay fincanının içine bir dilim limon ve 1 yemek kaşığı karışımdan koyun. Üzerine sıcak su dökün ve bekletmeden tüketin.





2 yorum:

  1. ilginç. grıb olmuşken hazı rmutlaka denerim. bu güzel bilgi için çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Geçmiş olsun canım tam grip mevsimi ama bu çay ilaçtan öte olmuş eline sağlık

    YanıtlaSil