ÇITIR KASELER
Bu çıtır kaseleri ilk gördüğümde işte harika bir sunum diye düşündüm. Kesinlikle denenmeliydi. Ben içine alinazik koyarak servis yaptım. Sonrasında servis tabağını yemek paha biçilemez. Kaç kere yiyebilirsiniz ki servis tabağını :))
Bir daha ki sefere farklı düşüncelerim var. Misafirlerime ve gün sofralarımda yapmayı düşünüyorum. Misafirlerime , içine rus salatası veya patates salatası koyarak servis edeceğim. Hem göze hem mideye hitap eden bir sunum.
Kaseler ise poğaça tadında, ince çıtır bir lezzet.
Malzemeler
- 2 Su Bardağı Un
- 1 Çay Bardağı Su
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızı Biber
- 2 Çay Kaşığı Tuz
- 1 Yemek Kaşığı Çörek Otu
- 1 Yemek Kaşığı Susam
- 1 Yumurta Sarısı
Yapılışı
- Öncelikle hamur malzemelerinin hepsini karıştırarak, kulak memesinden biraz daha sert olacak şekilde bir hamur yoğurun.
- Hamuru, yarım saat kadar dinlendirin.
- Fırına dayanıklı kaselerin dış kısmını katı yağ ile yağlayın ve hamuru oklava ile açarak kaselerin üzerine sıvayın.
- Ben aliminyum folyodan olan fırın sütlaç kaplarını kullandım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dk. hamurların üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
bu çıtır kapları çok seviyorum çok şık oluyor seninkide öyle olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSilNihalcim,
YanıtlaSilŞu çıtır kaseleri cafe pepela da görmüştüm,ilk olarak.Hep aklımda bakalım ne zamana yapıcam:)
Seninkiler de harika görünüyor.
Ellerine sağlık,içlerini ali nazikle doldurman güzel fikir.
Bir kasesini alıp kaçıyorum:))
Sevgiler...
ne leziz kase olmuşlar,hem içini hem dışını ye.Eline sağlık.
YanıtlaSilAy harika bu çıtır kaseler. İçindeki Ali Naziği düşünemedim bile :) Çok beğendim tariflerinizi. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilpepelanin citir kaselerini henur yapmak nasip olmadi insallah birgun yaparim,sizinkilerde cok guzel olmus ellerinize saglik...
YanıtlaSilayrica blog alemine hosgeldiniz...
muhabbetle...
Sevgili Nihal,
YanıtlaSilBlog dünyasına hoşgeldin :)) Bloğunu inceledim ve çok güzel tariflerin var. Devamını bekliyoruz.
Sevgiler,
Merhaba canım blogun hayırlı olsun aramıza hoşgeldin:;))salataya bayıldım hımm ellerine sağlık... sevgilerimle...
YanıtlaSilMerhaba canım blogun hayırlı olsun aramıza hoşgeldin:;))salataya bayıldım hımm ellerine sağlık... sevgilerimle...
YanıtlaSilellerine sağlık canımm:)
YanıtlaSilçok sevimli ve leziz bir sunum olmuşş..
emeğine sağlık..
sevgilerimle..
:)
bLOĞUMU İZLEMEYE ALDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM VE BLOGGER'A HOŞGELDİNİZ DİYORUM.
YanıtlaSiliZLEMEYE ALIYORUM SİZİ :))))
SELAMLARi;
çok teşekkür ederim canım ziyaretin için:)
YanıtlaSilyapabileceğim bir şey olursa seve seve yardımcı olurum.
şu en alltaki linkWithın,yanlış eklemişsin sanırım.
o aslında o şekilde değilde,yaptığın tüm tarifleri görüntülemeli.
yavaş yavaş alışırsın inşallah.
bir sorun olursa,çekinme yaz bana tatlım..
sevgilerimle..
:)
Merhaba canım iadeyi ziyarete geldim.aramıza hoş geldin.siteni çok beğendim paylaşımların harika nerelisin allah aşkına nerde oturuyosunsormamın sebebide; pataes çorbası sadece bizim buralarda yapılır.Özellikle tabakların kenarındaki iğne oyası çiçeklerde buralarda çok kullanılır nerelisin diyeceksin boluluyum..
YanıtlaSilBolu değilim canım, Ankaranın Nallıhan ilçesindenim boluya 60 km çok yaklaştın :))
SilKültürümüz yakın birbirimize bu kadar olu yani ama yinede aramıza hoş geldin. Ben sana daha yakı Kendim Mudurnuluyum eşim Sebenli iğne oyasındab birazda tahmin ettim Nallıhanlı olabilir belki diye Nallıhan damı oturuyorsun
SilAilem Nallıhanda, ben iki sene önce evlenince tarakya bölgesine geldim,,mudurnu seben çok iyi biliyorum oraları tanıştıgımıza sevindim :))
Silçok güzel bir blog canım.takipteyim.sevgiler.
YanıtlaSilCANIM ELLERİNE SAĞLIK
YanıtlaSilBU ŞEKİLDE SUNUM ÇOK HOŞ OLUYOR
BENİDE PELTE TARİFİMDE VAR
ELLERİNE SAĞLIK CANIM
MUHABBETLE KAL
:))
Süper fikir, bayııldım. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler.
Ziyaretin icin ve beni izlemeye aldigin icin cooook tesekkurler.Benimde blogum daha bikac aylik.ellerine saglik tariflerin cok lezzetli gorunuyor..
YanıtlaSilsevgiler
Çok farklı ve güzel bir sunum :) ellerinize sağlık..
YanıtlaSiltebrikler..
YanıtlaSilmerhabalar canım hoşgeldin aramıza:)harika bir bloğun var canım ...tariflerin enfes
YanıtlaSilçıtır kaselerine bayıldım denemek istiyorum en kısa zamanda
sevgiler :)
Merhabalar arkadaşım aramıza hoş geldin....
YanıtlaSilalimiyum kaplar güzel fikir,eline sağlık
YanıtlaSilMerhaba Nihal,
YanıtlaSilGüzel yorumun için çok teşekkür ederim. Ben de senin kaselerini ve diğer yemeklerini çok beğendim. Bu tür sunumlar masada ayrı bir hoşluk yaratıyor. Ellerine sağlık.
Sevgilerimle,
merhabalar, uzun zaman önce başka biryerlerdede görmüştüm bu çıtır kaselerden, deneme fırsatım olmamıştı, şimdi sizde de görünce hemen not aldım içinede konacak uygun birşeyler aklıma geldiğinde deneyeceğim. tarif için teşekkürler. iyi geceler ve güzel bir hafta sonu dilerim sevgiler.
YanıtlaSilBende geldim:)
YanıtlaSilBlogun hayırlı olsun.Tarifte süper ellerine sağlık.
Çok güzel olmuş canım eline saglık olsun..
YanıtlaSilSevgiler..
Bu güzel tarif için teşekkürler :)
YanıtlaSildeneyeceğim
Sevgili Nihal,
YanıtlaSilBlogun Hayırlı ve uzun ömürlü olsun.
Tarifinde çok güzel görünüyor, ellerine sağlık.
Kase fikri çok güzelmiş, alüminyum fırın kapları herkesin ulaşabileceği bir şey olduğu için herkes bu tarifi yapabilir.
Ellerinize sağlık çok güzel fikir,bende kepçeye sarıp yağda kızartmayı düşünmüştüm..
YanıtlaSilCanım bloğun hayırlı olsun takibe aldım...gerçekten bayıldım bu kaseye çok güzel ellerine sağlık
YanıtlaSilNihal'ciğim hayırlı uğurlu olsun blogun aramıza hoşgeldin. Ben bu çıtır kaselere bayıldım özellikle de yemek davetlerinde çok iyi değerlendirilebilir.ellerine sağlık ttakipttesin.
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
değişik ve güzel olmuş
YanıtlaSilellerine sağlık canım
Nihal hanım sayfanızı dolaşıyorum süper resimler,tarifler,el emeklerinin hepsi çok güzel bu kaseciklerede bayıldım ama özellikle iğne oyası küpelere bayıldım ellerinize sağlık takipçinizim artık:))))
YanıtlaSil