Bu tarifi annemden öğrenmiştim, bazı tariflerde krema kullanılıyor ama ben hep süt kullanarak yıllardır bu tarifi yapıyorum...
Malzemeler:
- Bir miktar brokoli (portakal büyüklüğünde)
- 1 havuç
- 1 patates
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- tuz
- Havuç ve patatesi ufak ufak doğrayalım, tencereye alıp haşlamaya bırakalım.
- Bir süre haşladıktan sonra brokolileride ekleyip 5 dk daha haşlayalım.
- Bunları süzelim ama haşlama suyunu atmayalım.
- Tencereye bir miktar sıvıyağ ile unu kavuralım.
- Haşlanmış havuç patates ve brokolileri ekleyip 1-2 dk karıştıralım.
- Ayırdığımız haşlama suyunu ekleyelim, eğer su az gelirse bir miktar daha su ekleyelim.
- 1 su bardağı süt ve tuz ekleyip kaynamaya bırakalım.
- Kaynadıktan sonra çorbamızı blandırdan geçirip servise hazır hale getirelim.
bir türlü sık sık yapamadığım sebzelerden olan brokoliden yaptığın çorba nefis ve sağlıklı olmuş belli ki.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilçorba çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilbol vitaminli besleyici bir çorba ellerine sağlık canım şifa olsun sunum harika:)
YanıtlaSilharika bir çorba olmuş canım ellerine sağlık:)
YanıtlaSilÇocuklara en sık yaptığım çorbadır.
YanıtlaSilNefiss görünüyor.
Ellerine sağlık.
ellerıne sağlık canım mıs gıbı bır çorba olmuş
YanıtlaSilellerine sağlık...
YanıtlaSilBende brokoliyi sütle yapanlardanım, rengi şaheser olmuş.Ellerinize sağlık
YanıtlaSilHarika bir çorba, ellerine sağlık olsun. Sevgiler.
YanıtlaSilgüzel olmuş ellerine sağlık bende beklerim sevgiler
YanıtlaSil