Bir kaç yıl önce bir arkadaşım, yapacak çorba çeşidi olmadığını , tarhana çorbası, mercimek ve yoğurt çorbası nı sürekli yaptığını söylemişti. Bunlar aliştığımız bildiğimiz vazgeçemeyeçeğimiz çorbalar.
Misafir gelince riske atmamak için genelde mercimek çorbası yapılır, misafirin sevmeme ihtimali çok düşüktür çünkü.
Tarhana çorbası ise çocukluğumuzun çorbası, bildim bileli her yaz bahçemizde tarhana yapardık, elimizle ezerek ufaltır elekten geçirirdik. Halen yazları tarhanamızı yapıyoruz, benim acele zamanlarımda kurtarıcı çorbam, 5 dk hazırdır.
Kabak çorbasını ilk defa geçen hafta denedim
Ben kabak ve dereotunu sevdiğim için çorbayı tekrar yapılacaklar listesine aldım bile.
İçine tel şehriyeleri son anda atmaya karar verdim, yakıştı bence...
SÜTLÜ KABAK ÇORBASI
Malzemeler:
- 2 kabak
- dereotu
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- sıvıyağ
- yarım su bardağı süt
- yarım çay bardağı şehriye ( tel veya arpa şehriye fark etmez
Üzerine:
- tereyağ, pulbiber
Hazırlanışı:
- Tereyağ ve sıvıyağı ocağa alalım. Yağlar eriyince unu ekleyip, un kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Sütü ilave edip topaklanmasın diye hızlıca karıştıralım.
- Önceden rendelediğimiz kabakları da ekleyelim.
- Suyunu ve tuzunu da ekleyip kaynamaya bırakalım.
- Kaynayınca dereotunu ekleyip blandırdan geçirip, şehriyelerini ilave edelim. 5 dk kaynatalım.
- Tavada tereyağ ve pulbiber eritip, servis yaparken çorbamızın üstüne dökelim.
Farklı bir tarif olmuş, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBen de bloguma beklerim.