Bu aralar canım şerbetli tatlılar istiyor,ama daha hafif olsun diye sütlaçla kendimi kandırmaya çalışıyorum.
Malzemeler:- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 çorba kaşığı pirinç unu veya nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yumurta sarısı
- 2 su bardağı su (piriçleri haşlamak için)
Hazırlanışı:- Öncelikle pirinç ve suyu haşlayalım,pirinç suyunu çekene kadar.
- Suyunu çeken pirincin üstüne süt şeker ve vanilyayı ekleyip kaynayana kadar karıştıralım
- Pirinç unu veya nişastayı ayrı bir kasede 2 kaşık su ile ezelim,ocaktaki sütlaça yavaş yavaş ilave edelim. Bir taşım kaynatalım.
- Sütlaçtan bir kepçe ayıralım ve yumurta sarısı ile karıştıralım.
- Kalan sütlaçı kaselere dökelim, üstlerine yumurtalı karışımı paylaştıralım.
- İçi iki parmak su dolu fırın tepsisine sütlaç kaselerini yerleştirelim.
- Önceden ısınmış fırının üst gözünde 10 dk sütlaçlarımızın üstlerinin kızarmasını sağlayalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder