27 Şubat 2012 Pazartesi

Barbunya Yemeği


Pazar akşamı arkadaşımda hiç denemediğim iki güzel lezzetle tanıştım, tariflerini aldım hemen, en kısa zamanda deneyip sizlerle paylaşıcam. Ama şimdi olmassa olmazlardan Barbunyamız var....

Malzemeler:
  • 2 su bardağı barbunya
  • 1 sogan
  • 1 havuç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 domates rendesi
  • 1 küp şeker
  • zeytinyağ
  • maydanoz
  • 1 sarımsak
 Yapılışı:
  • Barbunyalar bi gece önceden ıslatılır, ertesi gün haşlanıp ilk siyah suyu atılır.
  • Soğanları zeytinyağında sotele,ince kıyılmış sarımsağıda ekle.
  • Salça, domates rendesi ve doğranmış havucuda ekleyip sotelenir.
  • Barbunyalar bu karışıma eklenir ve üzerini aşacak kadar ılık su eklenir.
  • Küp şeker ve tuzu ilave edilerek kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  • Servis tabağına alınca maydanoz ile süslenir.

2 yorum:

  1. eline sağlık,ben çok severim barbunyayı,güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. bayılırım baş zeytinyağlım:)) ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil