Pazar akşamı arkadaşımda hiç denemediğim iki güzel lezzetle tanıştım, tariflerini aldım hemen, en kısa zamanda deneyip sizlerle paylaşıcam. Ama şimdi olmassa olmazlardan Barbunyamız var....
Malzemeler:
- 2 su bardağı barbunya
- 1 sogan
- 1 havuç
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 domates rendesi
- 1 küp şeker
- zeytinyağ
- maydanoz
- 1 sarımsak
Yapılışı:
- Barbunyalar bi gece önceden ıslatılır, ertesi gün haşlanıp ilk siyah suyu atılır.
- Soğanları zeytinyağında sotele,ince kıyılmış sarımsağıda ekle.
- Salça, domates rendesi ve doğranmış havucuda ekleyip sotelenir.
- Barbunyalar bu karışıma eklenir ve üzerini aşacak kadar ılık su eklenir.
- Küp şeker ve tuzu ilave edilerek kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- Servis tabağına alınca maydanoz ile süslenir.
eline sağlık,ben çok severim barbunyayı,güzel görünüyor.
YanıtlaSilbayılırım baş zeytinyağlım:)) ellerine sağlık canım
YanıtlaSil