Hani bazı klasikler vardır ya, ne yapmaktan vazgeçeriz, nede yemekten. Elmalı tart ve özellikle de elmalı kurabiye bence bu vazgeçilmez klasiklerden. Elmalı kurabiyeye ablam çok yapardı eskiden, fırından mis gibi elma tarçın kokusu gelirdi. Bende elmalı tart ile start verdim elmalı tarifler yapmaya.
Akşam çayımıza eşlik eden tartı yerken ;
eşim : eskiden ablam bunun kurabiyesini yapardı
ben : biliyorum bütün ablalar bundan yapardı. :))
Malzemeler:
- 125gr margarin (yumuşak)
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı yogurt
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma yozu
- Un
- 4 elma
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
- Bütün malzemeleri karıştırarak tart hamurumuzu hazırlayalım.
- Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça alıp dondurucuya atalım.
- Yağladığımız borcama hamuru elimizle bastırarak yerleştirelim.
- Kenarlarının daha yüksek olmasını sağlayalım.
- Diğer taraftan elmaları rendeleyelim ve şekerle pişirelim, tarcını ve cevizi ekleyelim.
- Harcımız ılıyınca hamurun üstüne dökelim.
- Dondurucudaki parçayı hamurun üstüne rendeleyelim.
- Önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
ellerine sağlık elmalı herşeye bayılırım bu arada iğne oyaları süper:)
YanıtlaSilsevgiler
günaydın tam sabah çayımı elime alıp da girmişim sayfana canım çekti tartı görünce çok güzel olmuş canım ellerine sağlık
YanıtlaSilbana handeazap@gmail.com adresinden ulaşabilirsin elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım
hoşçakal
aslında iğne oyalarımı birazda simge olsun diye koymak istedim, izinsiz alınıp kullanılan fotografların önüne belki geçer diye bir düşünceyle,,hande hanım ulaşıcam size tekrar tşk ederim
YanıtlaSil