İzinden dönmüş, kışlık erzakımızı memleketten getirmişken taze taze bir tarhana çorbası iyi gider bugün.
Domates suları, domates sosları, turşular, salamura asma yaprağı, reçeller, marmelatlar, kurutulmuş fasulye, domates, patlıcan ve biber, erişte, ballar. Ailelerimiz sağolsunlar kışın yememiz için hepsini bizim yerimize yapıyorlar, Allah ağız tadı ile yemek nasip etsin.
Her yörenin tarhana çorbası biraz farklılıklar göstersede kışın evlerde bol bol pişer tarhana çorbası, bazı yörelerde bütün parçalar halinde yapılıyor,önceden ıslatmak gerekiyor tarhanayı. Bizim ankaranın tarhanası ise elekten geçiyor, toz kadar ince olmasada ufak ufak oluyor. Önceden ıslatmaya gerek olmadığı için hazırlaması 5 dk yı bulmuyor, bazı zamanlarda evde yemek yoksa kurtarıcı çorba bana göre.
Malzemeler:
- 5 yemek kaşığı tarhana
- 5 su bardağı su
- salça
- domates suyu
- sıvıyağ
Hazırlanışı:
- Tencerede sıvıyağ ve salça karıştırılır, domates suyuda eklenip salça iyice ezilir.
- Su ve tarhanada eklenip kaynayana kadar sürekli karıştırılır.
- Bir taşım daha kaynayan çorbamız ocaktan alınır, servise hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder