Ben küçükken bir komşumuz haşhaş getirmişti. Bahçede oturuyorduk. Bir avuç alıp yemiştim ve çok hoşuma gitmişti. Sonrasında yıllarca yemedim.Haşhaşlı tarifleri pek yapmazdık, neden bilmiyorum..
Yıllar sonra haşhaşı tekrar keşfettiğimde vazgeçemedim. Favorim haşhaşlı çörek oldu. Haşhaşlı revaniyi de bir kaç kez yaptım, bu yaptığımda haşhaşı biraz fazla geldi siz daha az katın derim. Yani 1 su bardağı yerine yarım su bardağı katabilirsiniz.
Bir sonraki yaptıklarımda bende haşhaşı yarım ölçü kullandım, ama onların resmini çekemeden tükendi. Ahh birde bu dert var, her yaptığımız tarifin resmini çekemiyoruz. Misafir varsa servis yapmak için hemen tabaklara koyuyoruz yada bir daha ki sefere çekerim resmini deyip erteliyoruz resim çekme işini. O yüzden yapıp resimleyemediğim nice tarifim var. Bir daha ki sefer artık :))
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt veya yoğurt (ben yoğurt kullandım)
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı tane haşhaş
- 2 su bardağı UN
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Önce ocağa şerbeti koyup, hemen keki hazırlamaya başlayalaım.
- Yumurta ve şekeri mikser ile çırpalım.
- Diğer bütün malzemeleri karıştırıp keki hazırlayalım.
- Büyük boy borcamı yağlayıp kek hamurunu dökelim.
- Önceden 180 derece ısınmış fırında pişirelim.
- Şerbeti ocaktan alıp ılımaya bırakalım.
- Pişen kekimizide fırından alıp ılımaya bırakalım.
- ılıyan keke ılık şerbeti dökelim.
geçenlerde dışarda yemiştim ve bayılmıştım,tarifini görmek çok iyi oldu en yakın zamanda deneyecegm :)
YanıtlaSilhttp://cafepuffy.blogspot.com
eline sağlık Nihalcim..
YanıtlaSilçok severek yediğim tatlılardandır..ellerine sağlık...
YanıtlaSilaaa bizde revani denince sevgilim aklına gelir herkesin:)üstüne yoktur hatta sipariş üzerine sürekli yapar kocacımm:)hemen bu tarifi ileteyim kendisine şekercim;)
YanıtlaSilEllerine saglik,cok güzel görünüyor,afiyet olsun
YanıtlaSilRevaniyi yerken gelen haş haş çıtırtılarıyla ben bu tarifi çok seviyorum. Ellerine sağlık. Sevgilerle...
YanıtlaSilçok güzel bir tatlı canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Tatlı nefiss görünüyor ancak, iğne oyalarınızdan da insan gözünü alamıyor.
YanıtlaSilbu tarife bayılıyorum.normalde revaniyi severim haşhaşlı daha güzel oluyor.eline sağlık.sabah sabah canım çekti :)
YanıtlaSilsevgiyle kal
teşekkür ederim bayılıyorum bu tatlıya. mükemmel görünüyor.
YanıtlaSilismide kendi gibi çok güzel olmuş
YanıtlaSilellerine sağlık canım
Bende yapıyorum bunu. Harika oluyor gerçekten. Bende beklerim www.bakbuharika.blogspot.com
YanıtlaSilOOOOOOOOO SÜPER !
YanıtlaSilNefis gözüküyor,ellerinize sağlık:))
YanıtlaSil