Malzemeler:
- yarım kg taze bakla
- 1 soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 domates rendesi
- 1 demet dereotu
- 1 yemek kaşığı un
- 1 küp şeker
- yarım çay bardağı zeytinyağ
- Baklalar ayıklanır ve iyice yıkanır.
- Küçük küçük zar boyutunda doğranır. Üzerine 1 lt soguk su ve 1 kaşık un eklenir, bu unlu suda 10dk bekletilir.
- Düdüklü tencerede soğan ve zeytinyağ sotelenir.
- Salça ve domates rendesi ilave edilir.
- Suyunu süzüp iyice yıkadığımız baklalarıda ekleyip 2-3 dk kavuralım.
- Dereotu ve şekeride ekleyelim.
- En son ılık suyumuzu ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatalım.
- 20 dk pişirelim.
- Tercihen sarımsaklı yogurt ile servis edelim.
Eline sağlık en sevdiğim yemeklerden biridir bakla tam da zamanı geldi sevgiler...
YanıtlaSilBloglarda bakla tarifleri yayınlanmaya başladı, çok seviniyorum; bahar geldi demek benim için. Elinize sağlık, afiyet olsun:)
YanıtlaSilnefis ben dün birazıyla çorba yaptım
YanıtlaSilkalanını böyle pişireyim bari benden başka yiyen yok ama ben çok seviyorum üzerine sarımsaklı yoğurt ımmm
Ne güzel yenir bu saatte oooh.. Ellerine sağlık..
YanıtlaSiltam zamanı,çok severim,bende çorbasını yapıp yayınladım,sıra zeytinyağlısınada gelecek inşallah.
YanıtlaSilellerine sağlık nefis görünüyor...
tam zamanı şimdi bol bol tüketmeli,ellerine sağlık güzel olmuş canım
YanıtlaSilsevgilerimle....