Ispanak en çok böreğe yakışır bence...
Oğluma diyorum ıspanak yersen temel reis gibi güçlenirsin,
-anne o kim dedi çocuk, haklı tabi
temel reis bizim zamanımızın karakteri galiba pepe demeliydim.
Malzemeler:
- 3 yufka
Arasına sürmek için:
- 1 yumurta
- 1-2 yemek kaşığı yoğurt
- 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
İç malzemesi:
- Yarım kg ıspanak
- 1 küçük soğan
- tuz, isteğinize göre baharat çeşitleri
Hazırlanışı:
- İç harcı için soğanı yemeklik doğrayıp ocakta soteliyoruz.
- Yıkanmış ve minik doğranmış ıspanakları da ekleyip 4-5 dk pişiriyoruz. Tuz ve istediğimiz baharatlar ile tatlandırabiliriz.
- Bir bütün yufkayı ortadan ikiye kesiyoruz.
- Arasına sürmek için yumurta yoğurt ve sıvıyağı karıştırıp yufkanın her yerine sürüyoruz.
- Ispanaklı harcı yufkanın kenarına koyup kıvırarak sarıyoruz.
- Fırın tepsisinin ortasına yuvarlak şekilde koyuyoruz.
- Diğer yufkaların da içlerini koyduktan sonra, tepsiye yuvarlak olacak şeklide koyuyoruz.
- Arasına sürmek için hazırladığımız iç harçtan tepsideki böreğinde üzerine sürüp, susam çörekotu ile süsleyebiliriz.
- Önceden ısınmış fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Benim çocuklarım ispanagi sadece bu şekilde börek içinde yiyorlar zaten. Bu arada çok güzel gözüküyor ellerine sağlık. :)
YanıtlaSil