ELMA TATLISI
Malzemeler:
3 elma
2 çk. şeker
2 çk. pekmez
1 su bardağı su
3 tane karanfil
tarçın-ceviz
Hazırlanışı :
- Elmalar soyulur dilimlenir tencereye dizilir.
- Üzerine 1 sb. su eklenir.
- Kısık ateşte üzeri kapalı yumuşayana kadar pişirilir.
- Üzerine şeker, pekmez ve karanfil eklenip suyunu çekene kadar 4-5dk pişirilir.
- Hafif şıralı kalacak şekilde ocaktan alınır.
- Servis tabağına dizilip üzerine az kalan şerbette gezdirilir.
- Tarçın ve ceviz ile süsleyelim.
Soğumasını beklemeden ılık yediğimde çok daha hoşuma gitti, yanına vanilyalı dondurma ile eminim çok güzel olur, yapılışıda 20 dk , pratik bir tatlı.