Pages - Menu

4 Aralık 2015 Cuma

ISPANAKLI BÖREK

 


Ispanak en çok böreğe yakışır bence...

Oğluma diyorum ıspanak yersen temel reis gibi güçlenirsin, 
-anne o kim dedi çocuk, haklı tabi 
temel reis bizim zamanımızın karakteri galiba pepe demeliydim.

Malzemeler:
  • 3 yufka
Arasına sürmek için:
  • 1 yumurta
  • 1-2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
İç malzemesi:
  • Yarım kg ıspanak
  • 1 küçük soğan
  • tuz, isteğinize göre baharat çeşitleri
Hazırlanışı:
  • İç harcı için soğanı yemeklik doğrayıp ocakta soteliyoruz.
  • Yıkanmış ve minik doğranmış ıspanakları da ekleyip 4-5 dk pişiriyoruz. Tuz ve istediğimiz baharatlar ile tatlandırabiliriz.
  • Bir bütün yufkayı ortadan ikiye kesiyoruz.
  • Arasına sürmek için yumurta yoğurt ve sıvıyağı karıştırıp yufkanın her yerine sürüyoruz.
  • Ispanaklı harcı yufkanın kenarına koyup kıvırarak sarıyoruz.
  • Fırın tepsisinin ortasına yuvarlak şekilde koyuyoruz.
  • Diğer yufkaların da içlerini koyduktan sonra, tepsiye yuvarlak olacak şeklide koyuyoruz.
  • Arasına sürmek için hazırladığımız iç harçtan tepsideki böreğinde üzerine sürüp, susam çörekotu ile süsleyebiliriz.
  • Önceden ısınmış fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.









1 yorum:

  1. Benim çocuklarım ispanagi sadece bu şekilde börek içinde yiyorlar zaten. Bu arada çok güzel gözüküyor ellerine sağlık. :)

    YanıtlaSil