12 Şubat 2015 Perşembe

ISLAK KEK ( SOSU PİŞİRİLİYOR)

 


Çok yapardık eskiden ıslak keki, sonra dediler ayırdığınız karışımda çiğ yumurta var, çiğ yumurtayı kekin üstüne sos olarak döküyorsunuz. Yapmadım sonra ıslak kek, bir kere takıldı aklıma almadı midem.

Sonra bu tarifi gördüm, yine bir bardak kekin ilk malzemesinden ayırıyoruz, bu karışıma süt ekleyip ocakta pişiriyoruz, sos hem daha kıvamlı oluyor, hemde ortada ciğ yumurta kalmıyor.

Aklıma, gözüme, mideme uydu bu tarif.
Hadi bana afiyet olsun...

ISLAK KEK (SOSU PİŞİRİLİYOR)
Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kakao (25 gr)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
Üst sosu hazırlamak için:
  • 1 su bardağı kakaolu karışım ( bu karışımı kek hamuru yaparken ayıracağız)
  • yarım su bardağı süt
üzeri için: 
  • ceviz
Hazırlanışı:
  • Yumurta, şeker iyice çırpıldıktan sonra süt, sıvıyağ, kakao eklenerek tekrar çırpılır.
  • Bu karışımdan 1 su bardağı ayrılır.
  • Kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve un eklenerek kek hamuru oluşturulur.
  • Yağlanmış tepsiye dökülerek 180 derece fırında pişirilir.
  • Keki beklerken üzeri için ayırdığımız kakaolu karışıma yarım bardak süt ilave ederek, ocakta 1 taşım kaynatılır.
  • Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra, üzerine kaynattığımız kakaolu karışım dökülür.
  • Ceviz veya hindistan cevizi ile servis edilir.










3 yorum: