Pages - Menu

1 Kasım 2015 Pazar

KARAMELLİ MUHALLEBİ

  

Bu aralar oğlumun (32 aylık) tatlı tatlı konuşmaları mest ediyor bizi.
Herşeye bir cevabı var artık. 

Çikolata istedi baktım bir tane kalmış ona verdim, verirkende gösterdim annecim çikolata bitmiş başka isteme kalmamış dedim.
çikolataya baktı birde bana...

-ama anne sen hiç ağlama, hiç üzülme tamammı dedi
hopp  çikolatayı ağzına attı.

Bana çikolata kalmayınca ağlayacağımı zannetti, bu kadarda masumlar işte.

Bu ay buna takdık zaten, son kalan birşeyi hem yemek istiyor hemde bana kıyamıyor. Önce beni teselli ediyor, sakın ağlama anne sakın üzülme diyor, önce kendi yiyor banada mutlaka küçüçük bir lokma bırakıyor...


KARAMELLİ MUHALLEBİ
Malzemeler:
  • 4 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 tatlı kaşığı damla sakızı
  • 1 su bardağı şeker
karamel için:
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı su 
  • 1 tatlı kaşığı nişasta ve 1-2 yemek kaşığı su
  • 1 çay kaşığı tereyağ
Hazırlanışı:
  • Muhallebi için bütün malzemeyi karıştıralım. Muhallebi kıvamına geldiğinde servis kaselerine koyalım.
  • karamel sos için, şekeri tek başına tencerede eritelim, eriyip topaklanmaya başlayınca 1 çay bardağı suyu ekleyelim. Sürekli karıştıralım, önce top top oluyor şeker sonra eriyor hemen.
  • Ayrı bir yerde nişastayı 1-2 yemek kaşığı su ile karıştıralım. Ocaktaki şekere ekleyelim.
  • Kıvama gelince içine isterseniz 1 çay kaşığı tereyağ ekleyin. Olması şart değil.
  • Hazırlanan karamel sosu muhallebinin üstüne döküp buzdolabında soğuması için bir iki  saat bekletelim.








4 yorum:

  1. Bayılırım,karamel olsun yeter:))ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar, ellerinize sağlık. Çok leziz ve çok güzel görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  3. çok güzel tarifler paylaşıyorsunuz,ellerinize emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Harika olmuş,çok güzel tarifler paylaşıyorsunuz,ellerinize emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil