Pages - Menu

23 Ekim 2015 Cuma

LAVAŞTAN LAHMACUN



Akşam çektiğim fotoğrafları sevmiyorum, hem ışık yetersiz  hemde karanlık çıkıyor.
Birazda aceleye geldi bu fotoğraf.

Yalancı lahmacun oldu bunlar, ayran ve salata eşliğinde gerçeğini aratmadılar.



Malzemeler:

  • 8 adet lavaş
  • 400 gr. kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 1 çorba kaşığı  biber salçası
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2-3 sarımsak

hazırlanışı:

  1. Kıymayı  karıştırma kabına alın.
  2. Domates,maydanoz  ve soğanı ayrı ayrı robottan geçirin. ( İncecik  de kıyabilirsiniz.)
  3. Robottan geçirdiğiniz malzemeleri kıyma kabına alın.Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  4. Lavaşları  fırın tepsilerine  yerleştirin.
  5. Üzerlerine  hazırladığınız karışımdan  paylaştırıp  yerleştirin.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derecede  üzerleri kızarana kadar pişirin. 4-5 dk
  7. Ben pişirme işlemini fırının üst bölümünde yaptım.
  8. Lavaş ince çabuk kızarır, kıymalarda yeterli pişmesse diye, kıymalı harcı borcama döktüm önce, fırında 10 dk pişirdim. Daha sonra lavaşlara paylaştırıp fırında pişirdim.



2 yorum:

  1. BAYILIRIM HAFİF ACILI OLANINA ELLERİNE SAĞLIK FOTOĞRAFLARDA ÇOK HOŞ GÖRÜNTÜ:))PRATİKLİK SÜPER SEVGİLERİMLE

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil