Şerbetli tatlıların olmazsa olması revani...
İçinde bol rimon rendesi ile...
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı süt
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 limon rendesi
- yarım limonun suyu
- aldığı kadar un
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti:
- 3 su bardağı şeker
- 3.5 su bardağı su
Hazırlanışı:
- Önce şerbeti ocağa koyalım.
- Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpalım.
- Diğer bütün malzemeleri katıp karıştıralım. Unu azar azar koyalım ki karışım çok koyu olmasın.
- Karışımı yağladığımız borcama veya bir tepsiye döküp önceden ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Bu arada şerbette kaynamış ve ılımış olacak.
- Fırından aldığımız revaninin ilk sıcağı geçince yaklaşık 2-3 dk sonra üzerine ılık şerbeti dökelim.
- Şerbeti dökmeden önce keki dilimleyede biliriz.
- Soğuduktan sonra üzerini süsleyip servis edebiliriz.
sunumun güzelliği :)
YanıtlaSilHarika görünüyor canim ellerine saglik...
YanıtlaSil