Karnıbahar köftesi için birkaç tarife baktığımda hep aynı cümle ile karşılaştım;
-karnıbahar sevmeyen eşim bile severek yedi diyordu herkes.
Demekki tek benim eşim değildi sevmeyen, o sevmez diye pekde yapmazdım bende karnıbaharlı tarifler.
Ve bende aynı şeyi söyleyeceğim, benim de karnıbahar sevmeyen eşim bu köfteden 6 tane yedi, saydım valla lokmalarını :)
Tekrar yaptığımda içine bir patates rendelemeyi düşünüyorum, yada bir kabak rendelenip daha çok mücvere benzetilebilir.
Malzemeler:
- Yarım kg karnıbahar
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- Kaşar peyniri rendesi
- tuz, istenilen baharat
Hazırlanışı:
- Karnıbaharlar küçük küçük ayrılıp yıkanıp haşlanır.
- Haşlanmış ve soğumuş karnıbaharlar çatalla ezilir.
- Yumurta, kaşar rendesi, un ve istenilen baharatlar eklenir.
- Kızgın yağa kaşık yardımı ile köfteler atılır arkalı önlü kızartılır.
- Yoğurtla sıcakken servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder