Pages - Menu

10 Nisan 2012 Salı

Profitorol



1 aydır diyette olduğum için tatlı ve hamur işi yapmamaya çalışıyorum aslında, profitorolde komşumun tabağını boş vermemek için yapıldı, çoğunu komşuma verip, kalanlarıda eşimin yemesini sağlayınca ortada sorun kalori ve profitorol kalmadı, tabi dayanamayıp 4 tane yedim ben..

Tam bu ölçülerden 27 tane çıktı, beni yanıltmayan bir profitorol tarifi.

Malzemeler

Hamuru için:
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 100 gr margarin
  • 3 yumurta
  • bir tutam tuz
Muhallebisi için:
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
Üstü için:
  • 1 paket çikolata sos + süt
Hazırlanışı:
  • Tenceremizde su, margarin ve tuzu , margarin eriyene kadar kaynatalım.
  • Margarin eriyip iyice kaynayan suya azar azar unu ilave edip iyice karıştıralım. 3-4 dk pişirelim
  • Pişen hamuru başka bir kaba alıp soğumaya bırakalım.
  • Hamur ılıyınca yumurtaları teker teker ekleyip, her seferinde iyice karıştıralım. İster elle ister mikser ile.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, kaşık yardımı ile ufak toplar halinde koyalım. 180 derece fırında pişirelim. Cevizden az küçük olacak şekilde koydum ben, 27 tane çıktı.
  • Muhallebi malzemeleri ile muhallebimizi hazırlayıp soğumaya bırakalım.
  • Çikolata sosu arkasında yazan tarife göre hazırlayıp onuda soğumaya bırakalım.
  • Pişen toplarımızı fırından alıp ılıdıktan sonra, ortasından çok az kesip içini krema ile dolduralım.
  • Servis tabağına alıp üstüne çikolata sos dökelim,,hatta bol bol dökelim





13 yorum:

  1. off off off kokusu buraya geldi, görüntü harika eminim lezzetide öyledir, ellerine sağlık, yapsam ne güzel olur ama çok oyalıyor :(

    YanıtlaSil
  2. çoook lezzetli görünüyorlar, eline sağlık, size afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  3. dr oetker alıp yapıyodum.Çok iyi oldu paylaştığın ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım görüntü çağırıyor nefis olmuş...:))

    YanıtlaSil
  5. nefisssss.ellerine sağlık canım.olsada yesem dedirtiyor.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. ahh bana da komşu olda bundan getir ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Profiterole bayılırım çok canım çekti ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. uleyyynnnn...benim gibi diyete girmesi gereken bi rbakteriye yapılırmı hiç bu tatlı...bööööööööö ağlamak istiyorumm...nasıl canım çekti anlatamam.yapımıda hep bana zor gelirdi ama senin anlatımına göre çok basit görünüyor kuzum.bakalım yemek tatlı yapımı konusunda beceriksizliği ayyuka çıkan bencaazım birgün yaparsa nasıl yapacak:))

    YanıtlaSil
  9. ne kadar lezzetli görünüyor, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  10. Ellerine emeklerine sağlık canım.Muhteşem görünüyor:)
    Eğer bloğumda yazsaydım tarifi benden aldın sanırdım:))
    Çünkü tamamen ayni reçeteyle yapıyorum bende:) Tarifimiz başa baş ayni.
    İyi bloğuma yazacağım zaman ben senden hazır yazılışını alayım bari:)))
    Gerçekten yanıltmayan bir tarif.
    Sunumun ve görsellerin harika olmuş,tekrar ellerine sağlık:)
    Arkadan güzel güzel bakan iğne oyaları da gözümden kaçmadı hani:))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. merhaba sizi izlemeye aldım...
    profiterol çooook severim...
    ellerinize sağlık...
    sizde beni izlemeye alırsanız seviniirm...
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Ellerinize sağlık, nefiss görünüyor. Aynı tarifi ben de yapıyorum ve çok memnunum.

    YanıtlaSil
  13. Fotografta müthiş görünüyor. Tatlı yeme günümde yapmak üzere defterime yazdım. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil