Pages - Menu

23 Şubat 2012 Perşembe

Fırın Sütlaç


    Bu aralar canım şerbetli tatlılar istiyor,ama daha hafif olsun diye sütlaçla kendimi kandırmaya çalışıyorum.

Malzemeler:
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 çorba kaşığı pirinç unu veya nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 su bardağı su  (piriçleri haşlamak için)



Hazırlanışı:
  • Öncelikle pirinç ve suyu haşlayalım,pirinç suyunu çekene kadar.
  • Suyunu çeken pirincin üstüne süt şeker ve vanilyayı ekleyip kaynayana kadar karıştıralım
  • Pirinç unu veya nişastayı ayrı bir kasede 2 kaşık su ile ezelim,ocaktaki sütlaça yavaş yavaş ilave edelim. Bir taşım kaynatalım.
  • Sütlaçtan bir kepçe ayıralım ve yumurta sarısı ile karıştıralım.
  • Kalan sütlaçı kaselere dökelim, üstlerine yumurtalı karışımı paylaştıralım.
  • İçi iki parmak su dolu fırın tepsisine sütlaç kaselerini yerleştirelim.
  • Önceden ısınmış fırının üst gözünde 10 dk sütlaçlarımızın üstlerinin kızarmasını sağlayalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder