Pages - Menu

25 Şubat 2012 Cumartesi

Biscotti



        Kış iyice bastırdı artık, havalar çok soğuk. Böyle havalarda sıcak bir eve sahip olmak ne büyük bir nimet daha iyi anlıyor insan. Şu sıcacık ev bile ne kadar büyük bir şans. Dışarsının soğuk olması havaların kapalı olması insanı her şekilde etkiliyor. En başta mutfağa girip bir şeyler hazırlamak istemiyor insan, biraz tembellik yapmak istiyor. Bir battaniye altında uyumak veya tv izlemek, yada sıcak bir şeyler içmek istiyoruz içimizi ısıtacak.

       Sıcak çayınıza eşlik edecek biscottilere ne dersiniz. Yada diğer adı selanik gevreği. Ben çok sevdim, uzun süre bayatlamamasıda paha biçilemez, nede olsa tembellik mevsimindeyiz, her gün taze kalacak tariflere ihtiyacımız var. Bizim evde eminimki 3 günden fazla kalmaz, atıştırmalık yiyecekleri hemen tüketiyoruz da.

      Fırında iki kere pişiriliyor, çifte kavrulmuş yani. Bizim oralarda kuru vardır. Namı diğer beypazarı kurusu, tereyağlıdır ve kıtır kıtır olur, memlekete her gittiğimde 2-3 paket alıp gelirim mutlaka. Buda meyveli kıtır kıtır bir lezzet. 

     Üşenmeyip mutfağa gidenlere afiyet olsun.....


Malzemeler:
  • 125 gr margarin
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yumurta
  • bir çay bardağı kuru üzüm, kuru kayısı karşımı
  • bir çay bardağı ceviz
  • bir paket kabartma tozu
  • bir tutam tuz
  • tarçın
  • 3 su bardağı un
Hazırlanışı:
  • Margarini benmari usulu eritip şekerle çırpalım.
  • Yumurtalarımızı tek tek ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, tuz, tarçın, ceviz, üzüm, kayısıyı karıştırıyoruz.
  • Bu malzemeleri yumurtalı karışıma ekleyip hamurumuzu hazırlıyoruz.
  • Hamuru ikiye bölüp fırın tepsimize koyduktan sonra önceden ısınmış fırında pişiyoruz.
  • Pişen rulo keklerimizi fırından alıp 5 dk soguttuktan sonra dilimler halinde keselim.
  • Bu dilimleri tepsiye dizelim fırında 10 dk kuruttuktan sonra,ters düz edip diğer taraflarınında kızarması için 10 dk daha fırında tutalım.Yani dilimlerin iki tarafınıda ayrı ayrı 10dk fırınlıyoruz.
  • Bu dilimleri bozulmadan bir hafta saklayabilirsiniz.



6 yorum:

  1. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor deneme listeme aldım.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba nihal hanım blogunuz hayırlı olsun çok güzel görünüyor ellerinize sağlık en kısa zamanda deneyeceğim...sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. bende bu tarifi ne zamandır denemek istiyordum:)
    ellerine sağlık.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Biscotti yi kahve ile cok severim. Guzel gorunuyorlar.

    YanıtlaSil
  5. Canım,tarifinizi yayınladım ellerinize sağlık.Nihal hanımcığım biscottidem başka tarif göndermişmiydiniz acaba gözümden kaçmış olabilir.Kaçtıysa kusura bakmayın telafi ederim sevgiler

    YanıtlaSil
  6. ellerıne sağlık canım cayla harıka gıder nefıs gorunuyor

    YanıtlaSil