Pages - Menu

27 Şubat 2012 Pazartesi

Barbunya Yemeği


Pazar akşamı arkadaşımda hiç denemediğim iki güzel lezzetle tanıştım, tariflerini aldım hemen, en kısa zamanda deneyip sizlerle paylaşıcam. Ama şimdi olmassa olmazlardan Barbunyamız var....

Malzemeler:
  • 2 su bardağı barbunya
  • 1 sogan
  • 1 havuç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 domates rendesi
  • 1 küp şeker
  • zeytinyağ
  • maydanoz
  • 1 sarımsak
 Yapılışı:
  • Barbunyalar bi gece önceden ıslatılır, ertesi gün haşlanıp ilk siyah suyu atılır.
  • Soğanları zeytinyağında sotele,ince kıyılmış sarımsağıda ekle.
  • Salça, domates rendesi ve doğranmış havucuda ekleyip sotelenir.
  • Barbunyalar bu karışıma eklenir ve üzerini aşacak kadar ılık su eklenir.
  • Küp şeker ve tuzu ilave edilerek kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  • Servis tabağına alınca maydanoz ile süslenir.

2 yorum:

  1. eline sağlık,ben çok severim barbunyayı,güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. bayılırım baş zeytinyağlım:)) ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil