Hem besleyici hem doyurucu bir salata alternatifi.
Herşeye nasıl oluyorda bu kadar yakışıyor ıspanak.
Yemeği, salatası, böreği, tatlısı, çorbası
Hem tatlı oluyor bir anda, hem tuzlu
Bir nimetten bile onlarca çeşit yapıp karnımızı doyuruyoruz.
Şükürler olsun Rabbime...
Malzemeler:
- Yarım kg ıspanak
- 1 kuru soğan
- 3-4 y.k zeytinyağ
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
Üzeri için:
- Tereyağ
- toz pulbiber
- ceviz
Hazırlanışı:
- Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağda soteleyelim.
- Temizlenmiş ıspanakları küçük küçük doğrayıp tencereye alalım, tuzunu ekleyip kısık ateşte ıspanaklar yumuşayana kadar pişirelim.
- Pişen ıspanakları hazırladığımız sarımsaklı yoğurt ile karıştıralım.
- Servis tabağına alıp, üzerine tereyağda kızdırdığımız pulbiberi dökelim.
- Üzerini isterseniz ceviz ile süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder