Pages - Menu

7 Temmuz 2015 Salı

MANTARLI TAVUK SOTE

   


Mantarlı tavuk soteyi hazırlamak çok fazla vakit almadığı için, hızlıca hazırlayıp yarım saatte servise koyabiliriz.
Tavuğu sevmeyen yoktur diye düşünüyorum, mantar için aynı şeyi söyleyemeyeceğim, başta eşim ve tanıdığım bir kaç kişi mantarı pek sevmiyorlar.

Ölçülerini kendinize göre çoğaltabilirsiniz, ben iki kişi olduğumuz için en az miktarda kullandım.

Malzemeler:
  • Tavuk gögüs
  • mantar
  • domates 
  • kırmızı biber
  • mısır
  • salça
  • kekik

Hazırlanışı:
  • Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayıp suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz.
  • Doğradığımız mantarları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Doğranmış domates, kırmızıbiber, 1 kaşık salça, mısır, tuz ve kekik ekliyoruz.
  • 1 çay bardağı su ekleyip pişiriyoruz.











1 yorum:

  1. Tavuğu sevmeyen var valla ama eşim sayesinde sevmeye çalışıyorum :) mantarlı tavuk sote de tam ona göre. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil