Pages - Menu

26 Şubat 2015 Perşembe

BULGURLU KABAK SALATASI

   


Aklımda bulgur köftesi vardı mutfağa girdiğimde, son kalan iki  kabağımı görünce fikrim değişti. Hemen bulgur ve kabak karıştı ortaya böyle güzel bir salata çıktı.




BULGURLU KABAK SALATASI
Malzemeler:
  • 2 tane kabak
  • 1 tane havuç
  • yarım su bardağı ince bulgur
  • tuz-karabiber-kekik-pulbiber
Üzerine:
  • bir kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • tereyağ-pulbiber
Hazırlanışı:
  • Kabak ve havuçları rendeleyip tencerede çok az zeytinyağ ile soteleyelim. Tencerenin kapağı açık olsun ki kabak sulanmasın. Havuç ve kabaklar kendi bıraktıkları suyu çekene kadar kavuralım.
  • Tuzunu ve baharatlarını da ekleyelim.
  • Üstüne yarım su bardağı ince bulguru ve çok az su ekleyelim (yarım çay bardağı kadar su) 
  • Ocakta 5 dk daha pişirelim. Tencerenin kapağı  kapalı olsun ama arada karıştıralım, bulgur diri kalmasın diye.
  • Ocağı kapatıp , tencerenin kapağını açmadan kendi sıcağında 10-15 dk bekleyelim.
  • Servis tabağına alıp üzerini sarımsaklı yoğurt ve ayrı bir tavada kızdırdığımız tereyağ pulbiber karışımı ile süsleyelim.








1 yorum:

  1. Bayıldım çok güzel ve değişik bir salata olmuş..Ellerine sağlık .))

    YanıtlaSil