Aklımda bulgur köftesi vardı mutfağa girdiğimde, son kalan iki kabağımı görünce fikrim değişti. Hemen bulgur ve kabak karıştı ortaya böyle güzel bir salata çıktı.
BULGURLU KABAK SALATASI
Malzemeler:
- 2 tane kabak
- 1 tane havuç
- yarım su bardağı ince bulgur
- tuz-karabiber-kekik-pulbiber
Üzerine:
- bir kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- tereyağ-pulbiber
Hazırlanışı:
- Kabak ve havuçları rendeleyip tencerede çok az zeytinyağ ile soteleyelim. Tencerenin kapağı açık olsun ki kabak sulanmasın. Havuç ve kabaklar kendi bıraktıkları suyu çekene kadar kavuralım.
- Tuzunu ve baharatlarını da ekleyelim.
- Üstüne yarım su bardağı ince bulguru ve çok az su ekleyelim (yarım çay bardağı kadar su)
- Ocakta 5 dk daha pişirelim. Tencerenin kapağı kapalı olsun ama arada karıştıralım, bulgur diri kalmasın diye.
- Ocağı kapatıp , tencerenin kapağını açmadan kendi sıcağında 10-15 dk bekleyelim.
- Servis tabağına alıp üzerini sarımsaklı yoğurt ve ayrı bir tavada kızdırdığımız tereyağ pulbiber karışımı ile süsleyelim.