Pages - Menu

12 Temmuz 2014 Cumartesi

EV YAPIMI DONDURMA

 


Dondurma yapmak hiç aklımda yokken cahidejibek sayfasında görünce denemek istedim, ama özellikle belirtmişti marketlerde satılan saleplerden değil saf salep olucak diye. Bir kaç aktar gezdikten sonra saf salep bulup hemen denedim ev yapımı dondurmayı.

Günde 3 ögün dondurma yesem bıkmam heralde, yaz aylarında serinletici güzel bir alternatif oldu benim için.


Malzemeler
  • 1 litre süt (200ml.lik 5 su bardağı )
  • 1 silme yemek kaşığı saf salep
  • 1 su bardağı şeker 
  • 1 tatlı kaşığı kakao
Hazırlanışı
  • Sütünüzü ocağa koyup kaynamaya bırakın
  • Süt kaynadıktan sonra şeker ve salepi hızlı karıştırıp sütün içine dökün. (burada dikkat edin salep topaklaşmasın)
  • Çırpma teliyle 10 dakika ara sıra karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan aldıktan sonra,yine ara sıra karıştırarak soğutun.
  • Ben dondurmayı ikiye bölüp bir kısmına kakao ekledim.
  • Soğuyan dondurmaları buzluğa koyun ve yarım saat ara ile karıştırın
  • Dondurmayı yemeden önce buzluktan çıkarıp 10 dakika kadar dışarıda tutun. Yoksa yerken zorlanırsınız.

NOT: 
Salep marketlerde satılan içimlik saleplerden değil, kesinlikle aktarda satılan saf saleplerden olmalı.
Dondurmaya istediğiniz malzemeyi katarak çeşitli dondurmalar elde edebilirsiniz.
Dondurmayı buzlanmaması için yarım saatte bir karıştırdım











1 yorum:

  1. Sıcak günlerin vazgeçilmezi :) Çok hoş görünüyor..
    Sizi takibe aldım, bende bloguma beklerim ..
    http://yagmur-serhats.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil