Pages - Menu

9 Temmuz 2014 Çarşamba

KURU DOMATES ÇORBASI

  
 


Artık tezgahlarda herşeyin tazesi varken bu kuru domates çorbasıda nerden çıktı. Kabul ediyorum tam kış çorbası, ama benim kıştan kalan tüketemediğim bir sürü kuru domatesim var. Bu tarifi cahide jibek sayfasında görünce hemen denedim. Bu sefer kesinlikle deneyin mükemmel oldu diyemeyeceğim, taze domatesten yapılan çorbanın yerini tutmadı bana göre. Genede fena sayılmazdı.


Malzemeler:
  • 15-20 tane kuru domates
  • 2 y.k. un
  • 1 y.k tereyağ
  • 2 y.k sıvıyağ
  • 1 diş sarımsak
  • tuz
  • yeteri kadar su
Hazırlanışı:
  • Domates kurusu iyice haşlanır, blandırdan geçirilir.
  • Tencereye tereyağı ve sıvıyağı koyup eritin.
  • Unu ilave edip hafifçe kavurun.
  • İki bardak soğuk su koyup kaynayana kadar hızlıca karıştırın ki topaklaşmasın
  • Domates püresini suyu ile birlikte ilave edin, sarımsağı ekleyin
  • Kaynamaya başladıktan sonra 3-4 dakika kaynatmaya devam edin
  • Kıvamı çok kuyu olursa sıcak su eklenebilir
  • Kızarmış ekmek veya kaşar rendesi ile de servis edilebilir.








2 yorum:

  1. eline sağlık canım çorba olsunda nasıl olursa olsun :) hayırlı sahurlar :)

    YanıtlaSil
  2. merhaba
    elinize sağlık güzel görünüyor ama :)
    sevgiler

    YanıtlaSil