Pages - Menu

3 Mayıs 2014 Cumartesi

Reçelli Kurabiye

 

Nefis yemek tarifleri sitesinde görüp denediğim bir tarif. 

Ben yarım ölçü ile yaptım, benim ölçülerimle 16 kurabiye çıktı. Malzemeler iki katına çıkartılıp yapılabilir. Tarif aldığım sitede marmelat kullanmıştı, ben reçel kullanmayı tercih ettim, hem pratik hem lezzetli bir kurabiye oldu.

Kesinlikle tekrar tekrar yapacağım bir kurabiye.


Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un
Üzerine:
  • reçel ( ben çilek reçeli kullandım)
  • hindistan cevizi
Hazırlanışı:
  • Bütün malzemeler karıştırılır.
  • Hazırlanan kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlanır.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizdiğimiz kurabiyeler önceden ısınmış fırında pişirilir.
  • Pişen kurabiyelerimizi bir kenarda soğumaya bırakalım.
  • Küçük bir tencereye çilek reçelimizi koyup ısıtalım.
  • Soğuyan kurabiyelerimizi önce ısınan reçele batırıp, sonra hindistan cevizi ile her tarafını kaplayalım.



 

Reçelin altını hiç kapatmadım. Küçük ocağın en kısığında hep ocaktayken kurabiyeleri reçele batırdım, reçel sıcakken kurabiye reçeli daha iyi çekiyor. Sonra hemen hindistan cevizi ile kaplıyoruz kurabiyelerin her tarafını.




2 yorum: