Pages - Menu

24 Aralık 2013 Salı

Muzlu Yaş Pasta

 

          Oğlumla beraber babamızın doğum günü için hazırladığımız muzlu yaş pasta. Oğluma teşekkür ediyorum ben mutfakta pasta hazırlarken ısrarla yanımdan ayrılmadığı için, tencereleri dolaptan çıkarıp kapaklarını attığı için, çekmecelerdeki sofra bezleri, mutfak bezlerini tek tek itina ile etrafa saçıp sonra hemen kaçtığı için, odadaki bütün oyuncakları tek tek mutfağa taşıyıp ama hiç biri ile oynamadığı için, mama sandalyesine oturmayı asla istemediği için, ve bütün yaramazlıklardan sıkılıp bacağıma yapışıp 'hadi al beni anne' diyen gözlerle üstüme tırmandığı için...

        Seni çok seviyorum oğlum, ama sana rağmen bu pastayı yapmam lazımdı.....
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Besmele gibiydin
Güzel olan her şey seni sevmekle başlıyordu
mesela seni sevmek yeniden doğmaktı
hayata güzel bakmaktı
yeniden iyilikleri güzellikleri tanımaktı
virane geçen bir ömrün ilk baharıydı
sığınmaktı bir limana fırtına sonrası
seni tanımak iyilerin mutlaka kazanacağının ispatıydı
geçmişi unutmaktı
geleceğe umutla bakmaktı
seni sevmek ve sen tarafından sevilmek en büyük şansımdı
ve senle
ve oğlumla olmak
kabul olan en güzel duamdı........

                Mutlu yıllar aşkım, oğlumuzla beraber geçireceğimiz sağlıklı ve mutlu yıllara
                Doğum günün kutlu olsun Aşk...


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yaş pasta için klasik pandispanya yaptım, arasına krema sürüp muz ve kivi ile süsledim.

Malzemeler:

Pandispanya için:
  • 4 yumurta
  • 4 kahve fincanı şeker
  • 4 yemek kaşığı sıcak su
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 kahve fincanı un
Kreması için:
  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Süslemek için:
  • Muz 
  • kivi
Hazırlanışı:
  • Pandispanya için önce yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Diğer bütün malzemelerle karıştırıp yağladığımız borcama döküyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 15 dk pişiriyoruz.
  • Krema içinde tereyağ hariç bütün malzemeleri karıştırıyoruz. Koyulaşmaya ve kaynamaya başladığında tereyağı ekleyip iki dk kaynatıp kremayı ocaktan alıyoruz.
  • Soğuyan pandispanyayı ortadan ikiye bölüp kremanın yarısını döküyoruz, üstünü muz ile kaplıyoruz.
  • Diğer pandispanyayı da üstüne kapatıp, kalan krema ile üstünü kaplıyoruz.
  • Muz ve kivi ile istediğimiz şekilde süslüyoruz. 





5 yorum:

  1. benim oğlumda aynı şeyleri yapıyor : )) eline sağlık ne güzel olmuş pasta

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık tatlım albeniye diyor :) sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. oyyy bu nasıl güzel bir görsel böyleee
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık buda benim blogum ziyaret eder ve izleyicim olursanız sevinirim :) http://mutfaktakisen.blogspot.com/

    YanıtlaSil