30 Mayıs 2012 Çarşamba

Edirne gezisi

Yeni bir tarif yayınlamayalı çok olmuş. Ama yeni tarifler yapmadığımdan değil, 1 hafta misafirlerim vardı. Kayınvalidem, kayınpederim, görümcem, eşi ve çocuklar. Çok güzel bir hafta geçti, hep beraber yemek yaptık yedik içtik gezdik.Çok güzel sofralar kurduk, kalabalık sofralar hep güzel oluyor..Ama ben hiç resim çekmedim (aşağıdaki tek kare sofra hariç). Çünkü resim çekmek benim için başlı başına bir iş, bembeyaz bir fon bulup arkadaki ışığı ayarlamak falan lazım, yada herşey hazır olduğunda soğumadan sofraya oturmak istediğim için fotoğraf çekmek aklıma bile gelmedi bazen.

Neyse yediğimiz içtiğimiz bize kalsın bu postta tarif yok Edirne var...

Önce çektiğim tek kare soframız...


Edirne selimiye cami





İkinci Beyazıt külliyesi






Şükrü paşa anıtı


Tabyalar



Tabyaları gösteren tabela





oguz ve yağız


Meriçin kenarında sıralanmış çay bahçelerinden biri

Edirneye gidipte tava ciğer yemeden ve kesinlikle keçecizadeden badem ezmesi almadan dönmeyin. Ben kendi yediklerimizin resmini çekmedim o yüzden bu iki resim internetten alıntıdır.




Aynı zamanda bu hafta burda kakava şenliklerimiz vardı son günde volkan konak konseri ile şenliklerimizde bitti. Ve bu postt da burda biter.....



14 Mayıs 2012 Pazartesi

Haşhaşlı Revani


Ben küçükken bir komşumuz haşhaş getirmişti. Bahçede oturuyorduk. Bir avuç alıp yemiştim ve çok hoşuma gitmişti. Sonrasında yıllarca yemedim.Haşhaşlı tarifleri pek yapmazdık, neden bilmiyorum..

Yıllar sonra haşhaşı tekrar keşfettiğimde vazgeçemedim. Favorim haşhaşlı çörek oldu. Haşhaşlı revaniyi de bir kaç kez yaptım, bu yaptığımda haşhaşı biraz fazla geldi siz daha az katın derim. Yani 1 su bardağı yerine yarım su bardağı katabilirsiniz. 

Bir sonraki yaptıklarımda bende haşhaşı yarım ölçü kullandım, ama onların resmini çekemeden tükendi. Ahh birde bu dert var, her yaptığımız tarifin resmini çekemiyoruz. Misafir varsa servis yapmak için hemen tabaklara koyuyoruz yada bir daha ki sefere çekerim resmini deyip erteliyoruz resim çekme işini. O yüzden yapıp resimleyemediğim nice tarifim var. Bir daha ki sefer artık :))


Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt veya yoğurt  (ben yoğurt kullandım)
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı tane haşhaş
  • 2 su bardağı UN
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti:
  • 2.5 su bardağı şeker
  •    3 su bardağı su
Hazırlanışı:
  • Önce ocağa şerbeti koyup, hemen keki hazırlamaya başlayalaım.
  • Yumurta ve şekeri mikser ile çırpalım.
  • Diğer bütün malzemeleri karıştırıp keki hazırlayalım.
  • Büyük boy borcamı yağlayıp kek hamurunu dökelim.
  • Önceden 180 derece ısınmış fırında pişirelim.
  • Şerbeti ocaktan alıp ılımaya bırakalım.
  • Pişen kekimizide fırından alıp ılımaya bırakalım.
  • ılıyan keke ılık şerbeti dökelim.



4 Mayıs 2012 Cuma

Yoğurtlu Tavuk



YOGURTLU TAVUK
Malzemeler:
  • 1 tane tavuk gögsü
  • 3 çorba kaşığı yogurt
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • tuz,,kimyon
  • yarım çay bardağı su
Hazırlanışı:
  • Tavuk gögsünü kuşbaşı doğrayalım.
  • Bir kasede yogurt ve salçayı karıştıralım, baharatları ekleyelim.
  • Tavuklarıda ekleyip buzdolabında 1-2 saat bekletelim.
  • Teflon tavaya tavukları alalım, yarım çay bardağı su ile pişirelim.